14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialDan Barna: Firma lui Mirel Palada ar fi primit de la Primăria...

Dan Barna: Firma lui Mirel Palada ar fi primit de la Primăria Capitalei un contract de 108.000 de lei. Ce răspunde Municipalitatea

UPDATE 17,30: Primăria Capitalei a anunțat, joi, că sociologul Mirel Palada nu a încasat până în acest moment nicio sumă de bani din bugetul municipalității, în contextul în care deputatul USR Dan Barna afirmase că firma lui Palada a obținut un contract de peste 100.000 de lei de la Primăria Capitalei.

"Până în momentul de față, domnul Mirel Palada nu a încasat nicio sumă de bani de la Primăria Municipiului București sau de la vreo structură subordonată a acesteia, nici în nume personal, și nici prin intermediul vreunei companii la care este acționar sau administrator. Toți membrii juriului concursului pentru realizarea unui logo reprezentativ pentru București, inclusiv domnul Mirel Palada, au prestat această activitate pro-bono și nu au avut niciun fel de beneficii materiale, directe sau indirecte", se arată într-un comunicat al PMB.


Purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Dan Barna, a declarat, joi, că firma de sondare a sociologului Mirel Palada ar fi primit un contract de 108.000 de lei, prin încredințare direct de la Primăria Capitalei. Palada a stârnit controverse, miercuri seara, după ce l-a lovit pe senatorul USR Mihai Goțiu.

„Vedem că firma domnului Mirel Palada, pentru că PSD se va disocia, va spune că nu are nicio legătură cu el. Tocmai a primit de la doamna Gabriela Firea, de la Primăria Capitalei, o încredințare direct de 108.000 lei în aceste zile. O să monitorizăm acest contract să vedem dacă îndeplinește condițiile legale", a spus Dan Barna. 
  
Potrivit HotNews.ro, Barna se referă la un contract încredințat de Centrul pentru Tineret al Municipiului București către firma Sociopol, în data de 7 iunie 2017, pentru „servicii de cercetare sociologică, respectiv de realizare a unui sondaj de opinie în mediul urban, pe un eșantion de 2400 de persoane." 

Senatorul Mihai Goțiu a declarat, joi, la IML, că urmează să depună plângerea penală: „Să văd care este și secția de poliție competentă. Săptămâna viitoare se va elibera certificatul medico-legal. Justiția trebuie să își urmeze cursul. Este un caz foarte mediatizat”.

Pe aceeași temă:

 
 
 
 
 
 

 

 

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă