14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăTechCum se poziționează pesediștii din teritoriu, după ce coaliția de guvernare PSD...

Cum se poziționează pesediștii din teritoriu, după ce coaliția de guvernare PSD – ALDE i-a retras sprijinul politic lui Sorin Grindeanu

Liderii PSD din teritoriu au reacționat, joi, după ce coaliția de guvernare PSD – ALDE i-a retras sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu și i-au cerut demisia.


UPDATE 14.32: PSD BRAȘOV

Președintele PSD Brașov, senatorul Marius Dunca, consideră că Sorin Grindeanu trebuie să înțeleagă că interesul României și al românilor este mai presus de orice și că programul de guvernare votat de foarte multe persoane trebuie implementat așa cum s-a stabilit.

„Noi am fost votați în urma programului de guvernare care prevede o serie de măsuri ce trebuie implementate, așa cum prevăd termenele stabilite. Unele au termen mai lung de implementare, altele au termen mai scurt. Din ultima categorie sunt măsuri care nu au respectat termenul de implementare. Sper să înțeleagă și Sorin Grindeanu că interesul României, al românilor, este mai presus de orice. Este un moment de unitate, de solidaritate în interiorul PSD și este bine să nu ne abatem de la programul de guvernare", a spus Marius Dunca, pentru Agerpres.

Referitor la posibile demisii din PSD Brașov, Marius Dunca a subliniat că nici nu se pune problema de așa ceva. „Eu nu am informații că vreun membru al organizației PSD Brașov și-ar da demisia din partid. Nu văd motivul", a spus președintele PSD Brașov.


 PSD GORJ: O decizie atât de importantă, de a retrage sprijinul unui guvern, nu se ia într-o singură şedinţă

Vicepreşedintele PSD Gorj, deputatul Alin Văcaru, a declarat, joi, că ceea ce se întâmplă pe scena politică nu face bine PSD-ului.

„Mi se pare că o decizie atât de importantă, de a retrage sprijinul unui guvern, nu se ia într-o singură şedinţă. Mă aşteptam ca şi noi, ceilalţi membri simpli, care nu avem funcţii de conducere la nivel naţional, să fim întrebaţi dacă suntem de acord şi dacă este bine. Ne-am pripit şi neg-am făcut de râs şi cred că oamenii vor taxa acest lucru la viitoarele alegeri. Eu sper ca în al 12-lea ceas să întâlnească calea discuţiilor, să găsească măsurile cele mai bune de funcţionare”, a spus vicepreşedintele PSD Gorj, pentru Mediafax.

El a mai precizat că, la învestirea Guvernului, nu a ştiut că acesta este unul de tranziţie. 

„Sunt pentru rămânerea domnului Grindeanu. Am votat cu încredere şi cu dragă inimă pentru Guvernul Grindeanu că va sta cel puţin patru ani la guvernare, nu şase luni şi din motive absurde, din punctul meu de vedere. Eu îmi doresc mai multă comunicare, noi parlamentarii ne dorim să existe o comunicare, să se ia deciziile de comun acord, nu de anumite persoane, asta îmi doresc. Despre colegii de la ALDE nu comentez. ”Nu ştiu de ce atâta grabă. Putea să se întâmple asta şi peste două săptămâni. Mai ales când eu îmi aduc aminte că domnul preşedinte Dragnea a spus că totul merge bine, în urmă cu câteva săptămâni, că lucrurile sunt pe făgaşul cel bun, că s-a realizat o mare parte din programul de guvernare, că suntem în grafic, nu ştiu ce s-a întâmplat în ultima săptămână şi de ce graba asta, care ne face rău ca partid. Cetăţenii trebuie să fie mulţumiţi, iar în sondaje au încredere în domnul Grindeanu, asta spune multe, la aproape 50 la sută încredere, înseamnă că şi-a făcut treaba cum trebuie până acum. Sunt puţine cele şase luni ca să tragi o linie şi să fie luată decizia cea mai radicală, extremă. Sunt de acord, poate nu s-au îndeplinit anumite lucruri, dar există şi alte metode. Mi se pare absurd ca la prima evaluare să retragi sprijinul la tot Guvernul”, a afirmat deputatul.



PSD ALBA: Excluderea lui Grindeanu nu face bine nimănui

 Preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, a precizat, joi, că nu crede că se doreşte o excludere a lui Sorin Grindeanu din PSD, pentru că această decizie „nu ar face bine nimănui”.

„Astăzi (joi – n.r.) vom avea al doilea Comitet executiv naţional şi se va vota. PSD are suficiente variante şi oameni buni care ar putea ocupa funcţia de premier (…) Nu cred că va fi o listă scurtă, ci o listă lungă şi cu propuneri de miniştri”, a spus Dîrzu.

Întrebat dacă Sorin Grindeanu ar trebui exclus din PSD după reacţia pe care a avut-o, Ioan Dîrzu a răspuns că această decizie „nu ar face bine nimănui”. „Nu cred că se doreşte şi cred că nu ar face bine nimănui. Cred că nici el (Sorin Grindeanu – n.r.) nu îşi doreşte acest lucru. Cel mai important este ca această pauză de guvernare să fie cât mai scurtă ”, a mai spus Dîrzu.

 PSD VASLUI: Grindeanu trebuie să demisioneze. Este un om inteligent care nu va risca să se expună ridicolului

 Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, consideră că Sorin Grindeanu ar trebui să demisioneze din funcţia de premier.

„Este clar că, în circumstanţele date şi în condiţiile în care forul de conducere al partidului a decis să retragă sprijinul premierului Grindeanu, acesta trebuie să demisioneze. Chiar dacă nu crede în motivele care au condus la această situaţie, este un om inteligent şi cred că o să-şi dea seama că nu poate să rămână în locul unde este nu din cauza conducerii partidului, ci pur şi simplu a miilor de membri de partid la care face referire în discursurile sale”, a declarat el, pentru News.ro.

PSD TIMIȘ

Purtătorul de cuvânt al PSD Timiș, Lucian Ursulețu, și-a anunțat, miercuri, demisia din funcție și din partid, după ce Comitetul Executiv al formațiunii a decis să îi retragă sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu, informează Agerpres.

„Este un moment trist pentru toți PSD-iștii și implicit, pentru mine. În urma a ceea ce s-a întâmplat azi, am decis să renunț la funcția de purtător de cuvânt al PSD Timiș și la calitatea de membru al Partidului Social Democrat. Decizia mea este strict legată de ceea ce s-a întâmplat în această seară, convins fiind că nu există reconciliere între membrii PSD și Liviu Dragnea. (…) Vă place sau nu Sorin Grindeanu, în seara asta a dovedit că poate și că se poate și altfel. Fără obediență, fără cap plecat'', arată Lucian Ursulețu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele executiv al PSD Timiş: Cred că după 21 de ani de membru PSD, Grindeanu nu va fi exclus

Preşedintele executiv al PSD Timiş, Călin Dobra, a afirmat că organizaţia al cărei lider este nu se gândeşte la schimbarea lui Sorin Grindeanu din funcţia de preşedinte al PSD Timiş, potrivit Mediafax.

Întrebat cum comentează ultimele declaraţii ale lui Sorin Grindeanu şi Liviu Dragnea, preşedintele executiv al PSD Timiş, Călin Dobra, a răspuns că nu comentează deciziile CEx al PSD, dar îl susţine pe Grindeanu.

„Nu comentez decizia CEx, nici nu sunt membru în cadrul CEx. Pot să vă spun un singur lucru: îl susţin pe Sorin Grindeanu. Nu ne gândim la schimbarea lui Sorin Grindeanu din funcţia de preşedinte al PSD Timiş. Are o vechime de 21 de ani în PSD şi sunt ferm convins că va rămâne membru în continuare în cadrul partidului şi este preşedintele PSD Timiş”, a declarat Călin Dobra.

Întrebat, de asemenea, ce va face dacă va primi vreo propunere de excludere a lui Sorin Grindeanu din PSD, Dobra a răspuns: „Cred că după 21 de ani de membru PSD, Grindeanu nu va fi exclus".

Coaliția de guvernare PSD – ALDE a decis, miercuri, retragerea sprijinului politic pentru Guvern și i-a cerut demisia premierului. 

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri seara, că nu îşi dă demisia şi că i s-a propus şefia mai multor instituţii ale statului, doar ca să îşi dea demisia. De asemenea, a precizat că va rămâne în PSD. Grindeanu a transmis multora din colegii CEx că îi pare rău că au trecut prin această experienţă neplăcută, cerându-şi scuze. El a început prin a le mulţumi românilor pentru sprijin şi primarilor şi membrilor de partid care i-au transmis mesaje de susţinere.



Purtătorul de cuvânt al Preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi, a precizat, joi, că un nou premier poate fi desemnat doar dacă se întrunesc condițiile din Constituție.

„Vă informez că președintele a primit scrisoarea semnată de președinții PSD și ALDE, prin care anunță retragerea… Președintele a luat act că se dorește schimbarea Cabinetului. Potrivit Art. 106 din Constituție, funcția de membru al Guvernului încetează în urma demisiei, a revocării, a stării de incompatibilitate. Cfm. Art 107 din Legea Fundamentală, dacă prim-ministrul se află într-una dintre situații, președitele va desemna un alt membru al Guvernului ca premier interimar, până la desemnarea altui prim-ministru. Când funcția de prim-ministru va deveni vacantă, fie prin demisie, fie prin adoptarea în Parlament a moțiunii de cenzură, președintele va desemna un alt candidat. În condițiille în care Guvernul va fi demis, președintele va urma cu celeritate pașii. Președintele solicită rezolvarea crizei politice din interiorul coaliției, pentru a evita instabilitatea politică”, a declarat Mădălina Dobrovolschi.

Pe aceeași temă: 


Grindeanu sau cyborgul bănățean conspirat | OPINIE

După jumătate de an în care și-a jucat cuminte rolul de cățeluș al lui Dragnea, Grindeanu a mâncat jăratec și s-a transformat într-un cyborg ofensiv care a șters podeaua de la Palatul Victoria cu primul teleormănean al țării.


Liviu Dragnea și Reflexul Mobutu | OPINIE

Temutul dictator Mobutu Sésé Seko obișnuia să-și schimbe guvernul o dată la șase luni, fără motiv, doar pentru a demonstra că el este șeful. „În tradiția africană nu acceptăm niciodată doi șefi“, așa explica fostul lider al Zairului (Congo-Kinshasa) necesitatea dictaturii. Și tot el le dădea lecții publice norocoșilor sau ghinioniștilor din anturajul său: „Dacă vreți să furați, furați frumos, fiindcă dacă furați prea mult dintr-o dată și deveniți bogați peste noapte, veți fi prinși“.






 

Cele mai citite

“Cătălin Cîrstoiu trebuie să iasă în spațiul public și să explice toate aceste acuzații”, declară liderul PSD, Marcel Ciolacu

"Domnul Cătălin Cîrstoiu trebuie să iasă în spațiul public, în fața presei, și să explice toate aceste acuzații", a declarat liderul PSD, premierul Marcel...

Revolut vizează investiții de peste 100 de milioane de dolari în Mexic

Compania Revolut intenționează să investească peste 100 de milioane de dolari în Mexic în acest an, a declarat miercuri, pentru Reuters, unul dintre directori. Directorul...

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...
Ultima oră
Pe aceeași temă