18.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialCum îi răspunde Liviu Pop președintelui Iohannis, după ce a criticat Legea...

Cum îi răspunde Liviu Pop președintelui Iohannis, după ce a criticat Legea Educației

Ministrul Educației, Liviu Pop, a reacționat, luni, după ce președintele Klaus Iohannis a afirmat, la ceremonia de deschidere a noului an școlar, că Legea Educației „trebuie să înceteze să mai fie un puzzle”.

Astfel, ministrul Educației a afirmat, la Antena 3, că situația învățământului a fost „un puzzile” până la preluarea mandatului, în Guvernul Tudose.

„Rsponsabilitatea Guvernului este maximă pentru educație. Ne-am asumat toate greșelile predecesorilor noștri și, în același timp, așa cum scrie în programul de guvernare, am preluat misiunea învățământului preuniversitar și universitar pe următorii tre ani.  Marile lipsuri la început de an școlar sunt infrastructura școlară, resursa umană și programele școlare. Sunt cele trei linii directoare în zona învățământului preuniversitar. Puzzle, ca să-l parafrazez pe președintele României, s-a făcut până la preluarea mandatului de către Guvernul Tudose. Până atunci putem spune că a fost puzzle”, a spus Liviu Pop, la Antena3.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, luni, la deschiderea noului an școlar la Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, că Legea Educației trebuie să înceteze să mai fie un puzzle, ale cărui piese se schimbă continuu.

„Mă bucur să mă aflu astăzi aici.. Vă doresc mult succes în noul an școlar în acest colegiu cu o tradiție bogată. Din nefericire, condițiile de studiu nu sunt la fel de bune peste tot ca în colegiul vostru. Există mulți elevi care încep școala fără a avea manuale pe bănci, mulți elevi care nu pot începe școala în condiții decente sau ale căror școli nu sunt pregătite pentru începerea anului școlar", a mai spus președintele.


Aproximativ 2,3 milioane de elevi și copii de grădiniță din învățământul preuniversitar vor începe luni cursurile anului școlar 2017-2018. Dintre aceștia, 165.000 sunt elevi de clasa pregătitoare, iar aproape 400.000 sunt copii de grădiniță. 

Cursurile noului an școlar însumează 167 de zile lucrătoare (35 de săptămâni). Structura noului an școlar cuprinde semestrul I (11 septembrie 2017 — 2 februarie 2018) și semestrul al II-lea (12 februarie 2018 — 15 iunie 2018). Elevii de clasa a V-a vor învăța în prima parte a semestrului I după un Compendiul introductiv pentru gimnaziu până la finalizarea manualelor necesare acestei clase.


Cele mai citite

Portul Constanța a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, anunță premierul Ciolacu

Portul Constanţa a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, pentru Europa Centrală şi de Est, a anunțat premierul...

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...

Iohannis merge la zona demilitarizată dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord

Președintele României, Klaus Iohannis, efectuează o vizită în Coreea de Sud, iar în prima zi a vizitei va ajunge și la zona demilitarizată aflată...
Ultima oră
Pe aceeași temă