15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechCristian Bușoi, candidat la șefia PNL: Obiectvul nostru principal este învingerea guvernării...

Cristian Bușoi, candidat la șefia PNL: Obiectvul nostru principal este învingerea guvernării de stânga

Cristian Bușoi, candidat pentru șefia PNL, a prezentat, în cadrul emisiunii X-Press, moderată de directorul editorial al „România Liberă”, jurnalistul Sabin Orcan, strategia sa pentru a schimba PNL, astfel încât partidul să poată "învinge guvernarea de stânga".

"Obiectvul nostru principal este învingerea guvernării de stânga. Din păcate, pentru prima dată după 1990, avem doar primari de stânga. Făcând opoziție în consiliile de sectoare, fiind foarte pragmatici și pregătind alegerile parlamentare din 2020, dar mai mult decât aceste lucruri punctuale pe care le putem face la nivelul Bucureștiului, va conta mesajul politic la nivel național. Dacă PNL va răspunde exigențelor și așteptărilor tinerilor care au ieșit în stradă, atunci și scorul din București va putea fi crescut.

PNL-ul a fost păcălit de construcția USL-ului. PSD a rupt această alianță pentru că, pentru ei, PNL a fost doar un tovarăș de drum. Nu este rău că s-destrămat în 2014 fiindcă a existat șansa unei clarificări doctrinare", a declarat Bușoi.

Cristian Bușoi a mai adăugat, făcând referire la dosarul "Referendumul", în care Liviu Dragnea este condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, că la Bruxelles, nu se acceptă ca liderii politici să aibă astfel de probleme.

"Nu e normal ca la vârful unui partid din România să fie o persoană condamnată. La nivel de vârf, la Bruxelles, nu se acceptă astfel de lucruri. Dincolo de asta, cele mai grave și mai serioase chestiuni sunt cele care se întâmplă astăzi în Guvern, sunt legate de măsurile pe care le ia acest Guvern. Se fac niște promisiuni unor categorii din sistemul bugetar, dar acestea trebuie să fie sustenabile din punct de vedere economic, nu trebuie să destabilizeze mediul privat", a declarat Cristian Bușoi. 

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă