13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialCiudatele legături din jurul lui Carmen Palade. Caracatița mafiotă a denunțătorilor

Ciudatele legături din jurul lui Carmen Palade. Caracatița mafiotă a denunțătorilor

O poveste de iubire împletită cu dosare penale și cu denunțuri la DNA ale unor persoane din lumea mondenă a Bucureștiului a ținut pagina întâi a ziarelor de toate culorile și orientările în ultimii 3-4 ani.

Este vorba de Rani Palade, fiul lui Carmen Palade, fostă Adamescu, pe de o parte, și Alexandru Faur, angajat șef de raion la Magazinul Victoria, și la  Gheorghe Stelian, zis Stelu, denunțător de profesie la DNA, pe de alta. Cei doi au avut o relație năbădăioasă, care a durat cel puțin doi ani și care nu s-a soldat cu happy-end, ci cu arestări spectaculoase, inclusiv a fostului ministru Elena Udrea și a fostei șefe a DIICOT Alina Bica.

În anul 2007, Elena Udrea a împrumutat 3,3 milioane de euro de la BRD, pentru achiziţionarea unui teren de 6.000 mp pe malul Lacului Griviţa, declarând că intenţionează să construiască locuinţe pe care ulterior să le vândă. Creditul, scadent în 2009, nu a fost achitat până în septembrie 2010. “Nu pot să dorm noaptea şi vă spun de ce nu pot să dorm: pentru că eu trebuie să achit acest credit până la sfârşitul acestui an“, spunea fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului în iunie 2010, într-un interviu acordat HotNews.

Încrengăturii de relații dintre  Alexandru Faur și Rani Palade și ale ”familiilor” celor doi îi cade victimă la un moment dat tocmai fostul ministru Elena Udrea. Prin faptul că a fost denunțată la DNA de către Alexandru Faur, angajat al Dorotheey Constantin, iubita lui Puiu Popoviciu, și prieten cu Gheorghe Stelian. Dar și legătura dintre denunțătorul Faur și Rani Palade, fiul lui Carmen Palade (fostă Adamescu), la rândul său prietena cea mai bună a Dorotheei Constantin, ne conturează o adevărată caracatiță mafiotă care fagocitează deciziile unei anumite părți a justiției din România.

Mai ales că Rani Palade este considerat de către presa tabloidă ”cărăuș” al grupului de miliardari români de la Monaco.

Denunțătorul era „client privilegiat“

În septembrie 2010, însă, Alexandru Faur i-a redat liniştea Elenei Udrea. În baza unui contract de novaţie, binevoitor din cale afară, primul a preluat creditul de la BRD şi terenul aferent. Numai că proprietatea care în 2007 fusese cumpărată de Elena nu mai valora decât 1,2 milioane de euro. Ziariştii de la „Capital“ au comparat o tranzacţie efectuată în aceeaşi perioadă cu un teren similar celui deţinut de fostul ministru, arătând că preţul la acel moment al metrului pătrat era de doar 200 de euro, nu de 550 de euro cât a plătit Alexandru Faur. Se pune întrebarea legitimă: de ce îi oferea acesta ministrului în funcţie un cadou de două milioane de euro? Cert este că ipoteca pe teren a fost stinsă de BRD la 30.09.2010, semn că şi creditul a fost achitat.

Ulterior, opinia publică avea să primească un răspuns din însăși declarația lui Alexandru Faur de la DNA: ”Am preluat creditul numitei Elena Gabriela Udrea sub forma unei mite mascate”. Declarațiile acestuia au contribuit la arestarea pentru 24 de ore a fostei politiciene. Ulterior, ca recompensă, Alexandru Faur și Gheorghe Stelian – un alt denunțător al Elenei Udrea – aveau să fie fericiții beneficiari ai despăgubirii-record de 150 milioane de euro în dosarul în care a fost arestată fosta şefă a DIICOT Alina Bica.

În martie 2015, DNA emite în acest dosar o ordonanță de începere a urmăririi penale din care reiese că  „Ioana Zincenco-Teodoru, consilier clientelă BRD, le-a declarat procurorilor că, inițial, creditul Elenei Udrea trebuia preluat de către Gheorghe Stelian, însă ulterior s-a luat decizia preluării creditului de către Alexandru Faur”.

 Consilierul băncii a mai precizat că la solicitarea directorului executiv al Agenției Dorobanți, Băjescu Dana, “s-a deplasat personal să obțină semnăturile lui UDREA ELENA GABRIELA şi COCOȘ DORIN”.

Ioana Zincenco-Teodoru afirmă despre Alexandru Faur că nu l-a cunoscut decât în ziua semnării documentelor și că nu poate preciza în ce condiții a fost inclus în categoria clienților privilegiați. “Martora precizează că nu are cunoștință ca la nivelul BRD să mai existe -situații similare de novare (n.red. – preluare) a unor credite și nu poate preciza în baza cărei norme bancare s-a efectuat acest lucru”, se mai arată în aceeași ordonanță.

Această tranzacție de preluare a creditului Elenei Udrea, prin contractul de novaţie încheiat între aceasta şi Alexandru Faur, rămâne una dintre cele mai dubioase. Și asta atât din punctul de vedere al acordării creditului contractat de către fostul ministru, cât şi prin acceptarea de către bancă de preluare a datoriei de către o persoană care, potrivit tuturor evidenţelor fiscale, nu putea susţine o astfel de investiție. Acest lucru reiese din radiografia afacerilor derulate, la vedere, în ultimii ani de Alexandru Faur.

Contactată telefonic, Elena Udrea nu a vrut să comenteze în nici un fel legăturile sale cu Alexandru Faur, Gheorghe Stelian sau alte persoane din acest dosar.

Declarația Elenei Udrea în dosarul ANRP ne arată că Alexandru Faur nu a fost un mituitor de ocazie, ci unul de profesie, care s-a metamorfozat în denunțător sadea.  „Referitor la relația cu Topoliceanu Ana Maria, momentul în care aceasta nu a mai vorbit a fost, practic, atunci când Stelian Gheorghe a fost chemat la DNA într-un caz de restituiri ANRP. M-a mirat că de la acel moment nu a mai comunicat și am aflat la un moment dat de la Breazu Tudor că în acea zi Topoliceanu Ana Maria s-ar fi exprimat că Stelian Gheorghe i-a spus că negociază cu DNA-ul atât pentru ea, cât și pentru Alexandru Faur și că nu trebuie să mai vorbească cu mine’’, a precizat fostul ministru al Dezvoltării.

De la „săgeata lui Stelu“  la „săgeata lui Palade“

Cine este Alexandru Faur și care este legătura cu Rani Palade. La prima vedere, primul este un simplu șef de raion în Magazinul Victoria și deține o firmă cu pierderi, veniturile sale declarate fiind mai mult decât modeste.

Începând cu anul 2000, nu a declarat Fiscului venituri mai mari de 1.000 de lei lunar. Sunt ani în care Alexandru Faur nu a declarat nimic (2007, 2009, 2010). De asemenea, firma pe care acesta o deţine, Faur Finance&Consulting SRL, înregistrează pierderi de la înfiinţare până în prezent, 2010 încheindu-l cu un minus de 181.448 lei.

Cu toate că a suferit daune imense, Alexandru Faur afişează un lux demn de un nabab de Dorobanți: conduce un Bentley de 200.000 de euro, înregistrat pe numele său, şi se răsfaţă în vile de un lux orbitor în vacanţe petrecute la Monte Carlo, Las Vegas, Porto Banus, Hong Kong sau Saint Tropez.

La Londra, apropiaţii acestuia spun că obişnuieşte să stea la Hotelul Four Seasons Mayfair, unde cea mai ieftină cameră costă 639 de euro/noapte şi cea mai scumpă – 7.427 de euro/noapte. În aceste condiţii, Alexandru Faur pare doar un paravan al unor afaceriști veroși.

De la Registrul Comerțului am aflat că Magazinul Victoria îi aparține lui Dorothy Constantin, prin firma Solmar Group, sub sigla Fashion Brand Management, care și-a mutat sediul social al  firmei în anul 2012 pe Calea Dorobanților. Dar Dorothy este nimeni alta decât iubita miliardarului Puiu Popoviciu, căruia i-a și dăruit un copil în anul 2015.  Ea este asociată în firmă cu Alina Nona Petric și cu Mircea Sorin Niculae, ultimul fiind vărul primarului Marian Vanghelie. Acum Dorothy negociază cu cei doi asociați ai săi să vândă acțiunile lor către cea mai bună prietenă a sa pe nume… Carmen Palade, fostă Adamescu. 

De altfel, magazinul de lux la care lucra Alexandru Faur era pe vremuri și magazinul de casă al lui Carmen Adamescu și Rani Palade, fiul său din legătura avută în anii ‘80 cu studentul saudit Nabil Makkie. Iar Rani Palade împreună cu Alexandru Faur au făcut un -cuplu fericit până în vara anului trecut, conform presei -monden-tabloide. 

Poveste de amor fără happy-end

În plin scandal ANRP, denunțătorul Elenei Udrea își găsește ‘’alinarea’’ în brațele fiului lui Carmen Palade (fostă Adamescu), potrivit presei tabloide. De altfel, în septembrie 2015, pe cei doi iubiți îi găsim într-unul din cele mai exclusiviste cluburi din Ibiza – ‘’Lio Ibiza’’. Povestea nu se termină aici, cei doi petrec vacanțe multe împreună, iar finalul nu este unul cu happy-end. După cum presa mondenă a scris, cei doi se despart în toamna lui 2016 la Miami, în urma unor neînțelegeri derivate din concupiscența unuia dintre iubiți.

L-am contactat telefonic pe Alexandru Faur și l-am întrebat cine l-a sfătuit să cumpere creditul Elenei Udrea și terenul. De asemenea, l-am mai întrebat ce legături mai are cu Rani și dacă a vorbit cu dna Carmen Palade despre aceste afaceri.

Vizibil deranjat de întrebările noastre, Alexandru Faur ne-a explicat că, așa cum a declarat și la DNA, ”a fost o mită mascată pe care i-am dat-o Elenei Udrea la înțelegere cu șeful meu Stelu (n.red. – Gheorghe Stelian). Ce vreți voi acum, să dezgropați morții? E treaba mea ce cumpăr și unde și dacă am profit chiar nu vă privește”.

Referitor la legătura sa cu Rani și Carmen Palade, Faur s-a crispat și mai tare. ”Asta chiar mă lezează și-mi seacă inima de durere. Rani a fost pentru mine un munte de iubire, iar mama sa nu mi-a impus nimic, doar mi-a sugerat câte ceva… în afaceri, dar chiar nu e treaba voastră dacă… mi-a dat bani sau nu. Fiecare om își caută protecția fizică și meditativă acolo unde cresc sau nu chiparoșii iubirii”, a conchis filosofic Alexandru Faur.  

Cele mai citite

Ciucă și Ciolacu s-au pozat alături de patriarhul Daniel, la capela din Parlament

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, liderii PNL și PSD, s-au fotografiat alături de patriarhul Daniel și au publicat aceste poze pe conturile lor de...

Cresc importurile de electricitate din Ucraina după atacurile rusești

Importurile zilnice de electricitate din Ucraina vor atinge cel mai ridicat nivel din acest an, după ce o serie de atacuri cu rachete rusești...

Cine este BOBER, castorul care a devenit subiectul #1 în trending pe Twitter România

În peisajul digital contemporan, termenul „memecoin” a căpătat o nouă dimensiune, devenind nu doar o formă de divertisment, ci și o piesă intrigantă în...
Ultima oră
Pe aceeași temă