16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportAmbasadorul României în Marea Britanie, după explozia de pe Manchester Arena: În...

Ambasadorul României în Marea Britanie, după explozia de pe Manchester Arena: În momentul de față, nu avem indicii că ar fi și cetățeni români. Vom ști cu exactitate după-amiază

 

Ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, a precizat, marți dimineața, că până în momentul de față, nu există indicii că ar fi fost cetățeni români pe Manchester Arena, în momentul în care o explozie a izbucnit, la finalul unui concert al artistei americane Ariana Grande, cauzând moartea a 22 de persoane, între care și copii, și rănirea altor 59.

 „În momentul de față nu avem indicii că ar fi și cetățeni români. Stăm în legătură cu Poliția. Am putea ști cu exactitate după-amiază. Din fericire, nicio familie nu a semnalat dispariția vreunei persoane care ar fi fost acolo. Vom ști cu exactitate în cursul după-amiezii. Sper ca lucrurile să rămână așa. Cel puțin deocamdată nu avem sesizări”, a spus ambasadorul român în Marea Britanie, Dan Mihalache, într-o intervenție la Digi24.


Citește și:  Șeful Poliției din Manchester: Explozia de la concertul Arianei Grande a fost cauzată de un atacator sinucigaș, care a folosit un dispozitiv improvizat

Șeful poliției din Manchester, Ian Hopkins, a declarat, marți dimineața, într-o conferință de presă, că autorul atacului de pe Manchester Arena, soldat cu moartea a 22 de persoane și rănirea altor 59, a fost cauzat de un bărbat care a acționat singur și care a murit în explozie. Suspectul ar fi folosit un dispozitiv improvizat.


În cursul dimineții, Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord a precizat că are în atenție explozia produsă luni seara. Potrivit sursei citate, misiunea diplomatică română a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații privind circumstanțele producerii incidentului, precum și date cu privire la naționalitatea victimelor.

Totodată, Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord a precizat că monitorizează cazul și menține legătura cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări.


FOTO: Mărturii ale tinerilor care au asistat la explozia de pe Manchester Arena: A fost cel mai înfricoșător moment din viața mea. Înainte de bubuitură, toată lumea râdea și vorbea despre concertul Arianei Grande. Apoi au început să țipe și să se îngrămdească spre ieșiri

Participanții la concertul Arianei Grande, de pe Manchester Arena, care au reușit să părăsească sala de concerte în siguranță, după ce o explozie a cauzat moartea a 22 de persoane și rănirea a 59, au povestit, pentru publicațiile internaționale, cum zgomotul puternic a stârnit panică printre persoanele din interiorul arenei, care au început să fugă, să țipe și să se calce în picioare.


Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord: 0044 20 76029833; 0044 20 76027328;0044 20 76036694; 0044 20 76025193; ; 0044 20 7603 0572; 0044 20 7602 2065, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau pe numărul de urgență al misiunii diplomatice 0044 7738716335.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe a exprimat „profundul regret și condoleanțe pentru numeroasele pierderi de vieți omenești și întreaga speranță pentru recuperarea rapidă a persoanelor rănite, în urma puternicei explozii care a avut loc luni la Manchester". 

„În aceste momente dificile, Ministerul Afacerilor Externe exprimă întreaga solidaritate cu poporul britanic", a precizat MAE, într-un comunicat de presă.

22 de persoane au murit și 59 au fost rănite, luni seara, după ce o bombă a explodat pe Manchester Arena, la finalul concertului cântăreței americane Ariana Grande. Poliția din Manchester a precziat, marți dimineața, că atacatorul este un bărbat care a acționat singur și care ar fi folosit un dispozitiv exploziv improvizat. El și-ar fi pierdut viața în atentat.


Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

NAMI Beach Club & More – o experiență exclusivă de vară, oferită de Radisson Blu Hotel Bucharest, în inima orașului – se va deschide...

Legendara piscină de la Radisson Blu Hotel Bucharest devine NAMI Beach Club & More, o nouă destinație de vară, care urmează să își deschidă...

Viktor Orban anunță că 2024 va fi anul înlocuirii hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă

În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe baza hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă