20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialPrimarul Pitestiului arunca un miliard in avocatii PSD

Primarul Pitestiului arunca un miliard in avocatii PSD

Dupa ce a achitat Comisiei Europene suma de 300.000 euro pentru a evita un proces la Bruxelles in Afacerea "Selecta", primarul Tudor Pendiuc va cheltui in acelasi caz o suma considerabila cu o casa de avocatura controlata de fruntasi ai PSD.
Primarul Pendiuc a ales sa-l apere in procesul cu consultantul "GIE Folos Consult", de la care spera sa recupereze suma pe care a trebuit sa o plateasca Comisiei Europene, casa de avocatura a ex-ministrului PSD al Justitiei Cristian Diaconescu si a fostei secretare de stat in Guvernul Nastase Rodica Constantinovici, "Diaconescu, Constantinovici & Asociatii".
Moftul primarului Pendiuc ii va mai costa pe pitesteni cel putin un miliard de lei. Aceasta in conditiile in care nu se stie daca avocatii lui Diaconescu vor castiga procesul, iar Primaria Pitesti are propria armata de juristi, platita tot din bani publici, in frunte cu juristul-sef Iosiv Cerbureanu.
Daca primarul Tudor Pendiuc a reusit sa evite procesul de la Bruxelles cu CE, achitand suma de 300.000 de euro, procesul cu "GIE Folos Consult", de la care a si promis pitestenilor ca va recupera suma, nu mai poate fi evitat. Primarul a dorit sa-si angajeze avocati din Capitala pe motiv ca "una este cand la firma GIE se vor prezenta niste avocati de renume, care altfel stau de vorba si altfel pun problema, si altceva cand se prezinta niste juristi". In cautarile sale, primarul din Pitesti s-a oprit la o casa de avocatura condusa de fosti demnitari PSD in guvernul Adrian Nastase. Procesul cu GIE va costa Primaria Pitesti cel putin un miliard de lei, adica minimum 10% din cei 300.000 de euro, bani publici, pierduti in afacerea "Selecta".

» Actiune
Pentru o simpla procedura numita "actiune de conciliere intre parti", constand intr-o singura intrebare adresata conducerii "GIE", Primaria Pitesti va achita suma de 45 de milioane lei vechi. Aceasta se intampla in conditiile in care juristii Primariei au intreprins mai multe demersuri similare pe langa "GIE", fara a avea vreun succes.

Cele mai citite

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...
Ultima oră
Pe aceeași temă