1.2 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeAlegeri 2016SUA: Investitorii fac injectii cu optimism

SUA: Investitorii fac injectii cu optimism

In intervalul 23-29 iulie, indicii bursieri de pe Wall Street au continuat sa se aprecieze: Dow Jones Industrial s-a apreciat cu 2,13%, S&P500 cu 2,21% iar Nasdaq100 cu 2,21%. Modestele scaderi intra-day din ultimele sesiuni de tranzactionare inlocuiesc cu succes corectia mai consistenta care ar fi fost de asteptat, in conditiile de supracumparare existente in piata. Investitorii au ales sa priveasca jumatatea plina a paharului: stirile bune declanseaza raliuri entuziaste; cele negative nu determina mai mult decat rotatii temporare de capital catre sectoarele ramase in urma sau catre activele defensive.

Ultimele date despre piata imobiliara din Statele Unite au sporit increderea investitorilor, convinsi ca economia incepe, in sfarsit, sa se insanatoseasca. Sezonul de raportari financiare continua sa decurga intr-o maniera general pozitiva; dupa startul in forta, ocazionalele dezamagiri sunt trecute rapid cu vederea. Astfel, depasirea estimarilor de catre companiile 3M (±6,26%), AT&T (±4,47%), Ebay (±10,03%), Amgen (±8,33%) a cantarit mult mai mult decat rezultatele slabe ale McDonald's (-4,1%), Microsoft (-4,03%), Amazon (-5,01%), U.S. Steel (-1,68%) sau ConocoPhillips (-0,7%).
Desi sustenabilitatea raliului a fost contestata de catre multi analisti care au atras atentia asupra fragilitatii mediului economic, bursele au demonstrat, in ultimele saptamani, ca sunt capabile sa se refaca rapid, iar reinstalarea increderii – ingredientul esential al unui trend crescator -, atrage ca un magnet marile capitaluri care asteptau de mult timp un moment oportun pentru a se reintoarce in piata.

Material realizat cu sprijinul analistilor WBS

Cele mai citite

George Simion: Festivismul inutil al lui Marcel Ciolacu și condițiile Austriei pentru a intra în Schengen

Aproape de miezul nopții, Marcel Ciolacu a avut o tresărire: a ținut să ne anunțe că a „înfrânt” și că Austria face un pas...

Rusia – Ucraina, ziua 655. România susține “Formula de Pace” propusă de președintele Zelenski

Vicepremierul Ucrainei a venit la București și a purtat discuții cu ministrul român al Afacerilor Externe, anunță un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE)...
Ultima oră
Pe aceeași temă