16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăAlegeri 2016Numărul şomerilor care îşi caută joburi online s-a dublat în ultimul an

Numărul şomerilor care îşi caută joburi online s-a dublat în ultimul an

În primele zile ale anului 2011, ofertele de locuri de muncă postate online au înregistrat un număr record de aplicaţii, cu 107% mai mare faţă de perioada similară a anului trecut şi de patru ori mai mare decât în ianuarie 2008, înainte de criza economică. În plus, site-urile de joburi înregistrează zi de zi recorduri în ceea ce priveşte numărul de vizitatori, potrivit statisticilor realizate de site-ul de recrutare Myjob.

Procentul femeilor care îşi caută un job se apropie de 55%, în creştere uşoară faţă de anii trecuţi, când candidaţii de sex feminin şi masculin erau la fel de activi pe site-urile de recrutare. Domeniile preferate de românii care îşi trimit CV-ul companiilor la început de an sunt Vânzări, Secretariat/Administrativ, Bănci/Finanţe, Contabilitate, Marketing/Cercetare de piaţă, Customer service/call center, Serviciu Clienţi, Educaţie/ Training, Alimentaţie/Comerţ şi Distribuţie.

O modificare importantă faţă de topul similar din 2010 este creşterea spectaculoasă a aplicaţiilor din domeniul Educaţie / Training, atât în ţară, cât şi peste hotare, de pe poziţia 31 anul trecut până pe locul 8, în ianuarie 2011.

În ceea ce priveşte dorinţa românilor de a pleca în străinătate, numărul candidaţilor care trimit CV-ul pentru un job peste hotare este de asemenea dublu faţă de ianuarie 2010, iar ţările preferate de compatrioţi sunt Germania, Marea Britanie, Frântă, Spania, Austria, Cipru, Belgia, Italia, Danemarca şi Elveţia.

Atât ofertele, cât şi aplicaţiile pentru joburi în strainate au devenit mai specializate, adresate profesioniştilor din domenii că Medical/Farmacie, Inginerie/Tehnologie, IT&C. Dovadă este faptul că din top 10 al aplicaţiilor au dispărut ţări precum Grecia, cu o ofertă în continuare bogată în ceea ce priveşte locurile de muncă sezoniere, adresate personalului necalificat sau puţin calificat.

Elena David
Elena Davidhttp://elena-david
Elena David, redactor Rl online
Cele mai citite

Viktor Orban anunță că 2024 va fi anul înlocuirii hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă

În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe baza hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă,...

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...

Premierul Poloniei Donald Tusk are pneumonie. Cum îi va fi afectată agenda politică

Premierul polonez Donald Tusk îşi va restrânge apariţiile publice în următoarele zile după ce a fost diagnosticat cu pneumonie, a anunţat joi biroul său...
Ultima oră
Pe aceeași temă