15.2 C
București
miercuri, 20 noiembrie 2024
AcasăAlegeri 2016Eşti fan al cumpărăturilor online? Vezi cum să-ţi PROTEJEZI cardul

Eşti fan al cumpărăturilor online? Vezi cum să-ţi PROTEJEZI cardul

Dacă eşti un fan al cumpărăturilor pe Internet, atunci ştii ce înseamnă să-ţi plăteşti online factura la telefonie, la gaze, să-ţi cumperi bilete la concerte, bilete de avion sau cum să-ţi plăteşti o întreagă vacanţă.

Aşadar, cu siguranţă te-ai întâlnit şi cu sistemul 3D Secure! Potrivit unui comunicat remis România liberă, PayU a adunat întrebări de la români care cumpără online şi, pe baza lor, a întocmit un ghid despre ce înseamnă şi cum funcţionează 3D Secure.

Citeşte şi TAXELE ASCUNSE ale cardurilor de credit

1. Parola pentru plăţi online, similară PIN-ului de la bancomat

3D Secure este un serviciu de securitate dezvoltat de Visa & Mastercard care îţi oferă posibilitatea de a stabili o parolă specială pentru plata online. Această parolă îţi va fi solicitată într-o pagină separată, după ce introduci datele cardului. Nu ai posibilitatea să îţi salvezi parola, o vei introduce de fiecare dată când plăteşti online iar tranzacţia nu va fi finalizată dacă parola nu este corectă.

2. Ţi-ai pierdut cardul? 0 posibilităţi de utilizare neautorizată a cardului tău bancar

Ţi-ai pierdut cardul? Chiar dacă tu ai anunţat pierderea după câteva ore şi cineva l-a găsit între timp, nu îl va putea folosi, deoarece pentru utilizare la bancomat este protejat de PIN iar pentru utilizare în mediul online, este protejat de parola 3D Secure. Astfel, banii rămân în siguranţă în contul tău.

3. Şi totuşi, ai observat o tranzacţie neautorizată? Îţi primeşti banii înapoi, integral!

În România, cea mai mare parte a magazinelor online acceptă plăţi online în sistemul 3D Secure. Asta înseamnă că atunci când cumperi online, parola îţi va fi solicitată. Dacă totuşi cineva face o tranzacţie cu cardul tău, într-un magazin online care nu funcţionează în 3D Secure şi nu solicită parola, tu îţi vei primi banii înapoi. Sigur şi repede!

4. Îţi stabileşti parola în câteva minute!

Activarea parolei 3D Secure pentru viitoarele plăţi se face rapid, online. Poţi contacta acum banca emitentă pentru a-ţi stabili parola. Unele bănci îţi permit setarea parolei chiar în timp ce plăteşti online. De asemenea, poţi accesa pagina www.payu.ro/3DS unde vei găsi lista tuturor băncilor, cu link spre fiecare interfaţă în care îţi poţi activa parola de 3D Secure, în funcţie de banca emitentă a cardului tău.

5. 3D Secure este obligatoriu

Pentru ca tu să poţi face în continuare cumpărături online în siguranţă şi să economiseşti timp, stabilirea parolei 3D Secure este obligatorie. Astfel, în funcţie de banca emitentă a cardului tau, vei avea voie să faci un număr limitat de plăţi online fără a-ţi activa parola. Ulterior, plăţile online nu vor mai fi procesate până când nu vei introduce în pagina 3D Secure parola ta.

România stă bine la securizarea mediului online

România este una dintre ţările cu cel mai securizat mediu de tranzacţionare şi cu un nivel extrem de scăzut al tentativelor de fraudă – 0,19% din totalul tranzacţiilor online.

Citeşte şi TAXELE ASCUNSE ale CARDURILOR. Care sunt în realitate comisioanele percepute de băncile din România

Acest lucru se datorează unei monitorizari permanente a tuturor tranzacţiilor, fiecare tranzacţie suspectă fiind verificată manual de către o echipă de specialişti în analiza riscului din cadrul PayU şi sistemului 3D Secure care a fost construit astfel încât să protejeze utilizatorii, condiţia fiind ca aceştia să nu îşi divulge niciodată parola unei alte persoane. ATENŢIE! Dacă tranzacţia a fost efectuată prin introducerea parolei 3D Secure (pe care numai posesorul trebuie să o cunoască), atunci banca emitentă nu este obligată să-ţi returneze banii, excepţie făcând situaţiile în care există o hotărâre judecătorească care să confirme folosirea frauduloasă a parolei.

În acelaşi timp, reglementările impuse de Visa/Mastercard şi de către bănci presupun o evaluare atentă a magazinelor online care implementează soluţii de plăţi online şi se asigură că acestea respectă legea comerţului electronic şi drepturile utilizatorilor.

Cele mai citite

O nouă manifestație de protest în Georgia. Se cere anularea scrutinului parlamentar

Mii de manifestanţi au denunţat din nou la Tbilisi, marţi seara, victoria controversată a partidului aflat la putere în alegerile legislative din octombrie în...

Îți place fotbalul? Pariază online pe sportul preferat!

Sportul-rege este pe primul loc în topul preferințelor tale? Descoperă noi modalități de a te bucura de fotbal, în orice anotimp! Iată câteva sugestii...

Ambasada SUA de la Kiev, închisă temporar, din cauza unui posibil atac aerian major

Departamentul pentru Afaceri Consulare de Stat al SUA a transmis că Ambasada SUA la Kiev a primit informații despre un potențial atac aerian semnificativ...
Ultima oră
Pe aceeași temă