24.9 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Chiriile, la cel mai ridicat nivel din ultimii 5 ani

Chiria medie cerută pentru o garsonieră în București a ajuns la circa 228 de euro pe lună în 2017, prețurile actuale situându-se la cel mai ridicat nivel din ultimii 5 ani, conform unui studiu realizat de un portal imobiliar.

„Începând din 2015, chiriile din marile orașe ale țării au revenit pe o traiectorie general crescătoare. Și anul acesta, așteptările proprietarilor manifestă aceeași tendință de creștere fața de cel precedent, astfel că prețurile actuale se situează, per ansamblu, la cel mai ridicat nivel din 2012 încoace. Ca și în materie de vânzări de apartamente, Bucureștiul se afla în strânsă concurență cu Cluj-Napoca la capitolul cele mai mari prețuri, capitala Transilvaniei reușind să surclaseze cel mai mare oraș al țării în cazul a două dintre cele trei categorii de apartamente analizate”, se arată într-o analiză a portalului Imobiliare.ro, citată de Agerpres.

Pe segmentul apartamentelor cu două camere, pretențiile proprietarilor ajung acum la 321 de euro pe lună, față de 298 de euro pe lună anul trecut și 303 euro pe lună în 2012. Pentru locuințele cu trei camera, prețul solicitat se situează acum la 404 euro pe lună, mai mult decât suma de 378 de euro pe lună valabilă anul trecut, dar mai puțin decât cei aproape 421 de euro pe lună solicitați în 2012.

Ultima oră
Pe aceeași temă