27.8 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022
AcasăAlegeri 2016Cauţi un job? Atenţie ce publici pe Facebook. Recrutorii îţi verifică profilul

Cauţi un job? Atenţie ce publici pe Facebook. Recrutorii îţi verifică profilul

Nu mai e pentru nimeni o noutate faptul că recrutorii, chiar şi cei din România, caută să afle mai multe informaţii despre candidatul care se prezintă la interviu pentru un loc de muncă. Şi pentru asta, se folosesc de instrumentele de social media, precum conturile de Facebook, Twitter, Pinterest sau LinkedIn, potrivit Economica.net.

Mihaela Forgaciu, specialist în resurse umane şi proprietara agenţiei HR Embassy, îi sfătuieşte pe cititori cum trebuie să-şi optimizeze profilul de Facebook şi ce caută recrutorii atunci când se folosesc de profilele de pe Facebook.

Ce caută mai exact recrutorul? La ce se uită?

Din zeci sau sute de CV-uri, angajatorii fac o listă scurtă cu posibilii candidaţi care ar putea să fie invitaţi la interviu. „După ce m-am uitat pe CV, mă duc pe contul de Facebook şi o urmăresc. Ce poză şi-a pus la profil, după care mă uit un pic şi la celelalte fotografii. Ce văd? Din toate fotografiile ei, observ că este o persoană care a decis să pună aici poze de la evenimente. Observ că evenimentele sunt nişte evenimente serioase. Deci sunt petreceri vesele, cu oameni seriosi, e ok. După care văd că are poze din vacanţă. Bun. Văd că a călătorit, ceea ce îmi spune că are un nivel material ok. Văd a a făcut nişte poze interesante din Egipt. E ok. Nu m-a deranjat nimic. Nu are poze obscene. Asta caută de fapt angajatorul: lucruri penibile. După fotografii, recrutorii se mai uită pe scurt la câteva comentarii, iar dacă exprimă poziţii foarte vehemente, atunci poate fi declasată”, a declarat Forgaciu pentru Economica.net.

Întrebarea despre fotografia sau comentariile pe Facebook

Candidatul nu va scăpa însă de întrebarea referitoare la o fotografie sau la anumite comentarii pe care le-a publicat pe Facebook, chiar în timpul interviului. Mihaea Forgaciu ne oferă două astfel de exemple. O candidată a fost la o petrecere organizată de compania în care muncea şi a publicat comentarii negative referitoare la eveniment: „petrecere groaznică”, a folosit limbaj trivial şi chiar înjurături. Întrebarea angajatorului „Mi-am dat seama că eşti foarte vehementă vis-a-vis de aceea petrecere. Îmi poţi spune care sunt argumentele tale pentru care…?” a luat-o pe nepregătite şi persoana în cauză nu a putut oferi un răspuns convingător recrutorului.

„În momentul în care prin aceste comentarii se vede invidie, ură, dezaprobare, acestea sunt nişte atribute ale personalităţii tale. Pe mine, ca recrutor, mă interesează să aflu despre tine ca om. Şi în momentul în care văd chestia asta, te atac direct. Ei nu se aşteaptă, dar nu sunt şocaţi. Am primit şi eu la un moment dat întrebarea: „Dar ce relevanţă are faptul că mă analizaţi pe mine pe Facebook, este viaţa mea”. Tu când vii la un job viaţa ta vine şi ea la jobul respectiv. Dacă tu lucrezi într-o companie de renume, ai o prestanţă şi înseamnă că tu ne reprezinţi cumva. Chiar daca eşti casier, nu ni se pare foarte elegant să te vedem pe Facebook în bikini. Dar dacă tu eşti dansatoare în Bamboo este ok să-ţi pui poze care sunt casting adevarăt”, mai spune Mihaela Forgaciu.

Şi Google vine în ajutorul recrutorilor

Dacă angajatorii află multe despre personalitatea candidatului cu ajutorul instrumentelor de social media, cu ajutorul căutărilor pe Google află şi mai multe. Recrutorii pot afla dacă un candidat este implicat în procese la Tribunal, dacă are litigii, dacă are credit la bancă. „Am avut nenumărate cazuri în care am descoperit oameni care erau procesomani, fie cu angajatorul, fie cu alţii. Temele sunt publice. Iar el se întrebă de unde ştim. Atentie! Multe lucruri se găsesc uşor în era tehnologiei”, mai spune Forgaciu.

Atenţie dacă foloseşti social media! Angajatorul ştie unde eşti

Dacă ai obţinut un loc de mucă care presupune multă deplasare şi foloseşti telefonul companiei, angajatorul vede unde te afli şi dacă în timpul programului eşti sau nu cu clientul. „Acesta este un alt lucru pe care angajaţii nu îl ştiu şi îi pot afecta, mai ales că angajatorii folosesc lucrul asta pentru joburile mobile, precum agent de vânzări. E un fel de monitorizare. E legală, nu e legală, e posibilă, atâta vreme cât nu se naşte un conflict în justiţie”, mai spune Mihaela Forgaciu.

Citeşte mai mult pe Economica.net.

Cele mai citite

Gazul rusesc spre Finlanda a fost oprit

Aprovizionarea Finlandei cu gaze naturale din Rusia a fost întreruptă astăzi, a anunţat compania energetică publică finlandeză Gasum, după ce ţara nordică a refuzat...
00:01:31

VIDEO: Un soldat rus spune că nu a vrut să ucidă

Un soldat rus în vârstă de 21 de ani a declarat în fața unui tribunal că nu a vrut să ucidă un civil neînarmat...

Licitație de arme și covoare istorice

O colecție de peste 200 de săbii și covoare, care au trecut proba timpului și reflectă pagini importante din istoria României sau a lumii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă