18 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăAldineVIDEO Proiectul Învață Aripile-ți să Zboare! Episodul 8 - Martha Bibescu

VIDEO Proiectul Învață Aripile-ți să Zboare! Episodul 8 – Martha Bibescu

Frumoasă, inteligentă, bogată, talentată, curajoasă și nonconformistă, Martha Bibescu nu a pregetat nicio clipă să-și apere cu tărie convingerile și valorile în care credea.

Cea despre care Prințul Wilhelm al Germaniei credea că este „cea mai frumoasă și inteligentă femeie din România“ a fost o personalitate distinctă a aristocrației românești a secolului XX, făcând parte, prin alianță, din familia Bibeștilor.

O familie care, neuitând vreodată să amintească de originea românească, a contribuit la deschiderea porților unor prestigioase instituții culturale din Occident pentru alți români.

 

Despre Învață Aripile-ți să Zboare!

Atât de fecvent auzim lucruri rele despre România și poporul ei încât am început să credem că acestea sunt trăsăturile noastre definitorii.

Ni s-a schimbat și comportamentul: acceptăm cu ușurintă orice se spune despre noi. Ultimul cenzor și dram de mândrie s-au pierdut după valuri de indignări.

Din convingerea că realitatea este cu totul alta, compania de teatru Red Nose Society a inițiat proiectul “Învață Aripile-ți să Zboare!”, susținut de România liberă.

Trăim într-o țară cu un potențial uriaș. Acesta trebuie “hrănit” cu modele de normalitate. Pe aceast idee se ridica proiectul: 100 de oameni din ultimii 100 de ani de la care sa învățam (din nou) demnitatea și curajul de a crede in noi.

Cele mai citite

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...
Ultima oră
Pe aceeași temă