VIDEO Proiectul Învață Aripile-ți să Zboare! Episodul 2 - Nicolae Paulescu

Nicolae Paulescu este primul om de știință care a descoperit Insulina.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 03.12.2018 - 16:04

Cercetările sale au salvat milioane de vieți omenești. Dar el a descoperit mai mult decât o subtanță care îi ajută pe diabetici să aibă o viață normală.

Nicolae Paulescu a găsit că în esența cercetării științifice se găsește Compasiunea - adică liantul esențial care face ca umanitatea (cu toate aspectele ei) să funcționeze. El a fost, înainte de toate, o conșiință, o atitudine.

Nicolae Paulescu este un model de la care avem multe de învățat.

 

Despre proiect

Atât de fecvent auzim lucruri rele despre România și poporul ei încât am început să credem că acestea sunt trăsăturile noastre definitorii.

Ni s-a schimbat și comportamentul: acceptăm cu ușurintă orice se spune despre noi. Ultimul cenzor și dram de mândrie s-au pierdut după valuri de indignări.

Din convingerea că realitatea este cu totul alta, compania de teatru Red Nose Society a inițiat proiectul “Învață Aripile-ți să Zboare!”, susținut de România liberă.

Trăim într-o țară cu un potențial uriaș. Acesta trebuie “hrănit” cu modele de normalitate. Pe aceast idee se ridica proiectul: 100 de oameni din ultimii 100 de ani de la care sa învățam (din nou) demnitatea și curajul de a crede in noi.

Comentarii