Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Programul de monitorizare a zonei antarctice British Antarctic Survey (BAS), a publiciat primele imagini cu icebergul uriaș A-68.

VIDEO Primele imagini cu icebergul de 26 de ori cât Bucureştiul, care s-a desprins din Antarctica

Programul de monitorizare a zonei antarctice British Antarctic Survey (BAS), a publiciat primele imagini cu icebergul uriaș A-68. Acesta s-a desprins în luna iulie a anului trecut din calota glaciară Larsen C.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 18.02.2018 - 14:22

A-68 este un iceberg de 1.000 de miliarde de tone. Acesta e unul dintre cele mai mari blocuri de gheață înregistrate vreodată, de 26 de ori mărimea oraşului București.

Grosimea icebergului este de aproximativ 190 de metri. Filmarea a fost realizată de BAS în luna decembrie a anului trecut, scrie Euronews, citat de Digi24.

BAS conduce o echipă expediționară de cercetători în regiunea arctică. Oamenii de ştiinţă vor monitorizează felul în care evoluează viața marină după desprinderea icebergului şi adaptarea ei la o schimbare dramatică a mediului.

Se presupune că uriaţşul bloc de gheaţă va migra treptat spre zonele mai calde ale globului. Ipoteza oamenilor de ştiinţă este că enorma cantitate de apă rece va provoca răcirea climei pe glob.

Citește totul despre:

#clima #antarctica #iceberg

Comentarii

loading...