Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

VIDEO Jocul de lumini care a intrat în Cartea Recordurilor

  • A fost proiectat de Burj Khalifa – cea mai înaltă clădire din lume, cu o înălţime de 828 de metri
  • Pregătirile pentru acest spectacol au început în urmă cu cinci luni, implicând 300 de experţi

Iulian Budușan

Actualizat: 02.01.2018 - 18:43

Show-ul, intitulat „Light Up 2018”, a fost creat pentru a celebra intrarea în anul 2018 şi a fost proiectat de Burj Khalifa – cea mai înaltă clădire din lume, cu o înălţime de 828 de metri.

Recordul anterior era deţinut de un spectacol prezentat în 2013 în Hong Kong, pe clădirea International Commerce Centre, acoperind o suprafaţă de peste 46.640 de metri pătraţi. Spectacolul „Light Up 2018” a acoperit o suprafaţă de peste două ori mai mare – de 109.252 de metri pătraţi.

Spectacolul a celebrat realizările Emiratelor Arabe Unite şi i-a adus un omagiu părintelui fondator al naţiunii, Zayed bin Sultan Al Nahyan, pentru a marca „Anul lui Zayed” în 2018 – dedicat împlinirii unui secol de la naşterea acestuia. Fostul preşedinte al Emiratelor Arabe Unite a murit în 2004, la vârsta de 86 de ani.

„Spectacolul Light Up 2018 este omagiul nostru adus naţiunii, celebrându-i realizările şi situând Emiratele Arabe Unite pe harta lumii drept un punct în care minţile care inspiră se întâlnesc şi se conectează”, a spus Mohamed Alabbar, preşedinte al companiei Emaar Properties, care a organizat spectacolul.

Pregătirile pentru acest spectacol au început în urmă cu cinci luni, implicând 300 de experţi din întreaga lume. Muzica show-ului a fost realizată de peste 80 de muzicieni din Emiratele Arabe Unite, care au făcut înregistrările în studiouri din Dubai şi Cairo, potrivit site-ului Guinness World Records.

Autorităţile din Dubai au ales să celebreze Noul An în acest mod, înlocuind spectacolul de artificii grandios, în parte ca măsură de siguranţă pentru oraş, după ce în 2015 un zgârie-nori a fost incendiat de Revelion.

 

Since you are here

… we have a small favour to ask. More people are reading and supporting our independent, investigative reporting than ever before. And unlike many news organisations, we have chosen an approach that allows us to keep our journalism accessible to all, regardless of where they live or what they can afford. Romania Libera is editorially independent, meaning we set our own agenda. Our journalism is free from commercial bias and not influenced by billionaire owners, politicians or shareholders. No one edits our editor. No one steers our opinion. This is important as it enables us to give a voice to those less heard, challenge the powerful and hold them to account. It’s what makes us different to so many others in the media, at a time when factual, honest reporting is critical. Every contribution we receive from readers like you, big or small, goes directly into funding our journalism. This support enables us to keep working as we do – but we must maintain and build on it for every year to come. Support The Romania Libera from as little as €1 – and it only takes a minute. Thank you.

Subscribe Romania Libera weekly
Subscribe Romania Libera essential new magazine
An alternative to breaking news
Subscribe Romania Libera essential new magazine