26.4 C
București
marți, 6 iunie 2023
AcasăAldineUltimul summit UE din an va dura doar o zi. Premierul britanic...

Ultimul summit UE din an va dura doar o zi. Premierul britanic nu este invitat la cina festivă

Obișnuitul summit de final de an al liderilor Uniunii Europene va dura anul acesta doar o zi și se va încheia cu o cină la care șefa guvernului britanic, Theresa May, nu este invitată, relevă programul indicativ al reuniunii, citat joi de Reuters, preluată de Agerpres.

Președintele summiturilor UE, Donald Tusk, a invitat liderii să participe la o reuniune mai scurtă, de o zi, care va avea loc la Bruxelles, pe 15 decembrie, în timp ce summiturile regulate ale UE durează de obicei două zile.

Întâlnirea va începe în cursul dimineții și se așteaptă să se încheie după-amiaza târziu, potrivit programului preliminar, transmite Reuters.

Liderii celor 27 state UE vor continua dialogul la un dineu de lucru la care Theresa May nu va participa, conform programului.

După ce britanicii au votat să părăsească UE, la referendumul din iunie, liderii UE au avut alte reuniuni fără omologul lor din Marea Britanie.

Cele mai citite

Iohannis: Viziunea comună a statelor din formatul Bucureşti 9 este esenţială – VIDEO

Klaus Iohannis este, marţi, la Bratislava, la Summitul Formatului Bucureşti 9 (B9), pe care îl coprezidează alături de preşedintele Republicii Slovace, Zuzana Caputova, şi...

Deca: Peste 15.000 de persoane au renunţat la grevă. Se reiau negocierile cu sindicatele

Ministrul Educației, Ligia Deca, a făcut declarații, marți, după întâlnire cu sindicatele, reprezentanții părinților și ai elevilor. Potrivit sindicatelor, săptămâna trecută erau în grevă peste...

3 idei de cadouri pentru cununia civilă

Cununia civilă este ocazia perfectă de a fi alături de prieteni și familie, pentru a sărbători dragostea și uniunea a două persoane speciale. Un...
Ultima oră
Pe aceeași temă