10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăAldineSfântul Andrei, noaptea în care și vârcolacii se tem de politicieni

Sfântul Andrei, noaptea în care și vârcolacii se tem de politicieni

Conform datinei, în seara de Sfântul Andrei, spiritele ies în lume, mai mult decât a fost scoasă în lume Viorica Dăncilă, lupii vorbesc cu grai omenesc.

Lupii nu au reușit însă niciodată să dialogheze cu președintele reales, Klaus Iohannis, nici măcar în seara de Sfântul Andrei. Ce-i drept, lupii vorbitori au încercat să-i adreseze câteva întrebări șefului statului, dar de fiecare dată s-a făcut dimineață până când Iohannis le-a răspuns și vraja a dispărut.

Tradiția mai spune că, de Sfântul Andrei, oamenii se apără de toate cele rele cu ajutorul vrăjilor și a usturoiului. Premierul Ludovic Orban este însă singurul care nu consumă usturori, nici în seara de Sfântul Andrei, deoarece nici foști PSD-iști sau PDL-iști nu a numit în aparatul Guvernului și nici gura nu îi miroase.

Superstițioșii spun că, în noaptea Sfântului Andrei, lupii încep a vorbi cu grai de om, spunând lucruri de-a dreptul înfiorătoare. Tocmai de aceea, mulți cred că ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu ar fi de fapt vârcolac, având în vedere apocalipsa pe care o descrie în economia românească.

Mai mult, cei care au nenorocul de a fi atacați de acești lupi în noaptea de Sfântul Andrei se vor transforma, la rândul lor, într-un Cîțu.

Vârcolacii de Teleorman au însă o temere mai mare. Se spune că, în noaptea Sfântului Andrei, Liviu Dragnea iese, se transformă din nou în Dady și va transforma toți lupii în PSD-iști sau chiar în paviani cu mantie.

Vezi articolul integral pe Academia Cațavencu.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă