Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: arhivă

Șahistul mascat al PSD lovește din nou!

După ce a dat o tură scurtă pe la Interne, secretarul general al PSD, Mihai Fifor, s-a apucat de șah.

Share

Emanoil Ursache 0 comentarii

Actualizat: 16.10.2019 - 00:03

Nu știm dacă îi permite fișa postului de pesedist să fie jucător, însă postura de analist se pare că îi este admisă, mai ales atunci când trebuie să își protejeze regina, adică premierul demis, Viorica Dăncilă.

Supărat că va rămâne fără obiectul muncii din Guvern, șahistul mascat al PSD, Mihai Fifor, a început să îi atace pe cei pe care îi consideră responsabili de dărâmarea Executivului: președintele Klaus Iohannis și Ludovic Orban, propunerea șefului statului pentru a o înlocui pe inestimabila Vio.

Fifor ne spune cu niște aere de mare pamfletar că Iohannis este un jucător prost de șah, deoarece nu știe ce să facă după prima mutare care îi pare câștigătoare, dărâmarea Guvernului.

Mai mult decât atât, Iohannis și-ar fi dat singur mat, în viziunea analistului de șah Fifor, iar acum trebuie să îl sacrifice pe „nebunul” de Orban și încă alți 15-16 „pioni”, adică liberalii care urmează să fie supuși votului de învestitură din Parlament.

Ca să mai bifeze încă o pătrățică, social-democratul vine cu o concluzie umoristică, în stilul să facem haz de necaz fără haz: „singura problemă e că tabla de şah pe care Iohannis joacă atât de prost se numeşte România!”.

Cât de bine și-au calculat mișcările Iohannis și Orban, pentru validarea unei noi formule guvernamentale, vom afla cât de curând. Știm însă cu siguranță că previziunile lui Mihai Fifor și ale pesediștilor referitoare la succesul moțiunii de cenzură s-au dovedit a fi la fel ca acel stat cu care se tot luptă ei, adică paralele cu realitatea. Sau cel puțin se luptau, pentru că regina Viorica a spus nu demult, cu subiect și virgulă înainte de predicat, că nu are habar ce înseamnă statul paralel și că ea a fost multă vreme europarlamentar și nu știe ce s-a petrecut în țară.

Argument perfect rațional din partea unui om care ocupă funcția de prim-ministru de la începutul lui 2018 și care striga cu patos victoria împotriva statului paralel!

Totuși, Mihai Fifor ar putea să ia în calcul și o altă perspectivă în viitoarea sa carieră de politolog șahist, că legat de cea de politician s-au cam lămurit toți românii după rezultatul alegerilor europarlamentare.

Eu sunt sigur că dacă regina-premier nu s-ar fi certat cu calul troian cu cinci neveste, Călin Popescu-Tăriceanu, cu care a reușit să se înțeleagă fără prea mari probleme în trecut, Iohannis și Orban nu ar fi putut să miște nimic pentru a dărâma Guvernul.

Mai consider că dacă fostul monarh socialist Victor Ponta, devenit „pro România”, nu și-ar fi luat pionii după el, astăzi șahistul mascat ar fi continuat să se miște câte o pătrățică în Guvern.

Să nu uităm, totuși, că ironiile de tipul „Iohannis și-a dat șah-mat singur” vin de la un om care face parte dintr-un partid care și-a dărâmat de două ori propriul guvern și a avut o contribuție și la rezultatul votului moțiunii.

 

Comentarii

loading...