Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

RADET se reprofilează pe săpături arheologice

Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice (RADET) București se gândește să își schimbe domeniul de activitate, după ce a fost declarată în faliment de instanța de judecată.

Share

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

05.09.2019 - 15:54

Regia care ar trebui preluată de Compania Energetica înființată de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, ar putea să se reprofileze pe spături arheologice. Experiența angajaților Regiei în săpăturile de pe străzile din București este deja recunoscută internațional. Capitala României este celebră pentru numeroasele site-uri arheologice de pe mijlocul străzilor.

Până acum, însă, RADET nu a reușit să descopere alte piese istorice în afara conductelor sale, îngropate însă acum câteva sute de ani. Într-adevăr, multe dintre conductele prin care ar trebui alimentate cu agent termic locuințele din Capitală ar putea fi declarate monumente istorice.

Primarul general Gabriela Firea se gândește să pună RADET să foreze și după petrol prin cartierele bucureștene. Astfel, Primăria Capitalei ar putea obține fonduri importante, care să o scoată din criza financiară. Singura problema este că utilajele RADET, celebrii Dorei cu lopată, ar fi puțin depășiți din punct de vedere tehnologic. Dar edilul-șef se bazează pe devotamentul angajaților.

Comentarii

loading...