18 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021

Poezia ce trebuie învățată de Orbeanță, cel cu ochii pe Ordonanță

Ca să demonstreze că este un elev bun și că nu merită să rămână repetent, pierzându-și locul de șef de promoție al Guvernului, Ludovic Orban va trebui să demonstreze că a memorat poeziile dictate de președintele Klaus Iohannis.

Din “a fi sau a nu fi primar al Capitalei”, elevul Ludovic va trebui să rețină doar cea de-a doua parte.

Un premier care se vrea ascultător, și parte din “Guvernul Meu” trebuie să înțeleagă că pe scaunul de edil-șef al Bucureștiului nu este loc pentru trei candidați pe partea dreaptă a fotoliului.

Marea îngrijorare a lui Ludovic Orban este că mai nou venitul în clasă cu el, Rareș Bogdan, recent promovat de la grădinița Nr. 9 Realitatea TV (trecută de la minus infinit la plus ceva), vrea să îi fure coronița de premiant (sau premier), atât de la clasa de la Palatul Victoria, cât și de la cea de la Primăria Municipiului București.

Și se pare că, din nefericire pentru ascultătorul și silitorul elev Ludovic, noul școlar liberal Rareș Bogdan este preferatul profesorului Klaus Iohannis. Iar, din nou cu neșansă pentru actualul președinte al PNL, profesorul Iohannis mai are garantați cinci ani la catedra liberală.

Mai mult, loialul Ludovic Orban va trebuie să înghită și serbarea de final de an anticipată.

Academia Cațavencu a reușit să obțină, pe surse, poezia pe care elevul Ludovic Orban va trebui să o memoreze pentru anticipate:

L-aţi văzut cumva pe Orbeanţă,
Cel cu ochii de Ordonanţă?
E un câine zdrenţuros
De cântăcios, dar e haios.
Parcă-i strâns din petice,
Ca să-l tot împiedice (la guvernare),
Ordonanţele-i atârnă
Şi pe ochi, pe nara cârnă,
Şi se-ncurcă şi descurcă,
Parcă-i scos din PNL pe furcă.
Are însă o ureche
De pungaş fără pareche.
Dă târcoale la Cotroceni, la coteţ,
Ciufulit şi-aşa lăieţ,
Aşteptând un ceas şi două

Articolul integral este disponibil pe Academia Cațavencu.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu-Mihail Mușoiu scrie în presa centrală din anul 2008. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar, a absolvit FJSC și deține un master în Științele Comunicării.
Ultima oră
Pe aceeași temă