30.8 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăAldineMonica Macovei prezintă stadiul în care se află viitorul Birou al Procurorului...

Monica Macovei prezintă stadiul în care se află viitorul Birou al Procurorului European

Europarlamentara Monica Macovei, în calitate de raportor al Parlamentului European (PE) pentru Regulamentul privind Biroul Procurorului European va prezenta stadiul negocierilor din PE cu privire la acest document, în cadrul conferinței “Viitorul Procuror European în practică – Asigurarea unei funcționări eficiente”, care se desfășoară la Academia de Drept European (ERA) din Trier, Germania, în perioada 16-17 aprilie 2015.

De asemenea, lidera partidului M10  va discuta cu procurori din statele membre despre structura Biroului Procurorului European, competențele lui și modalitățile de integrare în sistemele judiciare naționale, precum și despre beneficiile existenței unui singur birou european care să investigheze infracțiunile care afectează interesele financiare ale Uniunii Europene. 

Citește și: Regulamentul Monicăi Macovei pentru Biroul Procurorului European a fost votat. Procurorii DNA își pierd autonomia în dosarele cu fraude europene

Scopul conferinței organizate de Academia de Drept European, cu sprijinul Comisiei Europene, Direcția Generală pentru Justiție și Consumatori, este să analizeze în mod practic provocările pe care le întâmpină procurorii din statele membre în cazurile de fraudă împotriva intereselor financiare ale UE.

Regulamentul care prevede înființarea Biroului Procurorului European a fost votat de Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) la data de 9 martie 2015 și urmează să fie supus votului plenului PE la sfârșitul acestei luni.  

Citește și: Fraudarea banilor UE: Procurorul European, peste structurile naționale

Conform noului regulament procurorul european va fi numit în baza unei audieri în Parlamentul European și nu va fi o negociere între statele membre. De asemenea, Macovei a subliniat că va exista un procuror șef general plus încă alți 24 de procurori delegați din fiecare stat membru, deoarece Marea Britanie, Irlanda și Danemarca nu s-au raliat acestei inițiative. 

Cele mai citite

VIDEO Localnicii din Vaideeni acuză Louis Vuitton de Furtul Designului Bluzelor Tradiționale

Localnicii din Vaideeni Acuză Louis Vuitton de Furtul Designului Bluzelor Tradiționale Localnicii din satul Vaideeni, situat la poalele Munților Carpați din România, și-au exprimat furia...
Ultima oră
Pe aceeași temă