3.6 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeAldineMiniştrii UE nu au ajuns la un acord privind azilul pentru imigranți

Miniştrii UE nu au ajuns la un acord privind azilul pentru imigranți

Miniştrii de Interne ai ţărilor membre UE nu au ajuns la niciun acord în privinţa distribuirii solicitanţilor de azil în spaţiul comunitar, informează Mediafax.

“Nu există puncte de vedere comune”, a declarat ministrul de Interne al Letoniei, Rihards Kozlovskis, referindu-se la propunerea Comisiei Europene privind distribuirea a 60.000 de imigranţi.

Comisarul european pentru Migraţie, Dimitris Avramopoulos, a insistat că doar un mecanism obligatoriu – nu voluntar – va funcţiona pentru distribuirea imigranţilor în statele membre UE.

“Solidaritatea nu poate funcţiona doar prin cote voluntare. Am făcut progrese astăzi, dar nu există încă un acord”, a spus Avramopoulos, conform BBC News online.

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a declarat că este necesară “solidaritatea” faţă de “prietenii italieni”.

Italia a ameninţat că va adopta un “Plan B” dacă proiectul Comisiei Europene nu va fi adoptat, sugerând că le va acorda vize Schengen extracomunitarilor pentru a se deplasa liber în spaţiul comunitar.

Cele mai citite
00:00:33

VIDEO. Peruanii cer demiterea președintelui

Sute de peruani au ieșit sâmbătă (2 decembrie) pe străzile din Lima pentru a cere demiterea președintelui Dina Boluarte, după ce procurorul general al...

Cod portocaliu și cod galben de viituri în Transilvania, de duminică până luni

În Transilvania au intrat în vigoare un cod portocaliu și un cod galben de viituri, valabile de duminică, 3 decembrie, până luni, 4 decembrie...

Avocatul lui Cherecheș a susținut că fostul primar a refuzat extrădarea

Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş, reţinut în Germania după ce a părăsit ţara ilegal, refuză să-şi dea acordul pentru extrădare simplificată,...
Ultima oră
Pe aceeași temă