8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăAldineMinisterul Educației îi învață pe elevi meseriile viitorului: șmangleala și căpșunăritul

Ministerul Educației îi învață pe elevi meseriile viitorului: șmangleala și căpșunăritul

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a lansat o campanie de prezentare a meseriilor pentru elevi.

Școala românească are o tradiție îndelungată în a pregăti viitori meseriași.

Mai ales în ultimii 30 de ani, sistemul educațional, coordonat de cei mai bine pregătiți miniștri, pe care partidele politice, indiferent de orientare, au putut să îi găsească, a garantat exportul de meseriași în țări precum Spania, Anglia, Franța sau Germania.

Mii de absolvenți, măcar de câteva clase, ai sistemului ultrareformat de către eminențele cenușii care au preluat, pe rând, frâiele școlii românești, s-au îndreptat spre cariere de succes, în afara granițelor României.

După doar câțiva ani petrecuți în școala românească reformată, mii de tineri au scris istorie în culegerea de căpșuni, în Spania.

Alții, care au părăsit sistemul educațional românesc chiar mai repede, fiind autodidacți sau absolvenți ai școlii vieții, au ajuns să fie recunoscuți ca unii dintre cei mai buni tranzacționari de pe piața auto europeană, inventatori ai celebrului principiu “ce-i al tău e și al meu”, care a revoluționat economia.

Totuși, sistemul reformat a mai dat și erori.

Din aceste mici rateuri, au apărut absolvenți de liceu care au obținut rezultate extraordinare la olimpiadele internaționale sau în marile universități ale Europei sau generații de medici care au deservit numeroase state din occident.

Articolul complet este disponibil pe Academia Cațavencu.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...
Ultima oră
Pe aceeași temă