Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Carlo Bergonzi a murit la vârsta de 90 de ani

A debutat în cariera artistică în 1948, ca bariton, dar curând şi-a dat seama că i se potriveşte mai bine rolul de tenor. De-a lungul unei cariere de 40 de ani, Bergonzi a urcat pe cele mai importante scene ale lumii, făcându-şi deputul ca tenor la Teatro alla Scala din Milano, în 1953.

Share

Paul Filimon 0 comentarii

Actualizat: 27.07.2014 - 21:07

Unul dintre cei mai importanţi cântăreţi de operă ai secolului XX, tenorul italian Carlo Bergonzi, a decedat la Milano, la vârsta de 90 de ani, informează The New York Times, preluat de Mediafax.

A debutat în cariera artistică în 1948, ca bariton, dar curând şi-a dat seama că i se potriveşte mai bine rolul de tenor. De-a lungul unei cariere de 40 de ani, Bergonzi a urcat pe cele mai importante scene ale lumii, făcându-şi deputul ca tenor la Teatro alla Scala din Milano, în 1953.

Vocea sa apare pe numeroase înregistrări, inclusiv una cu cele mai importante arii de Verdi, care a fost lansată în 1976.

Datorită calităţilor sale vocale deosebite, Carlo Bergonzi a interpretat o gamă variată de opere, inclusiv "La Boheme", "Madame Butterfly" şi "Lucia di Lammermoor". Carlo Bergonzi a fost considerat un specialist în ariile compozitorului Giuseppe Verdi.

Carlo Bergonzi a cântat de peste 300 de ori la Metropolitan Opera din New York, începând cu anii 1950 şi până în anii '80, apărând pe această scenă alături de o serie de artiste celebre, precum Maria Callas, Risë Stevens, Victoria de los Angeles şi Leontyne Price.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...