6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăAldineLaurenţiu Rebega (PC): Nigel Farage să-şi ceară scuze românilor!

Laurenţiu Rebega (PC): Nigel Farage să-şi ceară scuze românilor!

Laurenţiu Rebega, candidat la alegerile europarlamentare din partea Partidului Conservator, îi cere lui Nigel Farage, liderul Partidului Independenţei Marii Britanii (UKIP) să își ceară scuze pentru declarațiile jignitoare la adresa României.

"Îi cer domnului Nigel Farage să îşi ceară scuze românilor pentru declaraţiile sale jignitoare şi să renunţe să mai folosească astfel de teme în lupta din campania electorală, în scopul de a manipula opinia publică din UK. Domnul Farage este cel care prezicea o adevărată invazie a românilor şi bulgarilor în UK, a dat greş şi acum gaseşte alte teme de atac pentru a ne denigra. România merită respect în Europa, domnule Farage, şi asta va trebui să acceptaţi şi dumneavoastră, pentru că suntem parteneri egali în Uniunea Europeană, cu drepturi egale. Iar primul drept este respectul!”, afirmă Laurenţiu Rebega.

Candidatul PC îl invită pe Nigel Farage să vină în România şi să participe la o dezbatere publică pe această temă, în contextul campaniei electorale pentru Parlamentul European.

”Îl invit pe domnul Farage să vină în România şi să avem aici o dezbatere publică, pe temele ridicate de dânsul, şi totodată  să vadă şi realitatea la faţa locului. Nu poţi vorbi despre România dacă nu ai văzut România! Condamn categoric astfel de discursuri şi jigniri la adresa românilor, aşa cum a fost discursul rostit de la tribuna Parlamentului European de Nigel Farage, liderul UKIP, partid care se pare că ocupă primul loc în intenţiile de vot ale britanicilor la europarlamentare”, conchide Rebega.

Politicianul ultranaţionalist Nigel Farage, liderul Partidului Independenţei Marii Britanii (UKIP), a declarat în campania electorală pentru alegerile europarlamentare că extinderea Uniunii Europene prin admiterea unor ţări precum România a creat "o breşă pentru infracţionalitatea organizată".

"Am deschis porţile unor state care nu şi-au revenit după comunism şi mi-e teamă că am creat o breşă pentru infracţionalitatea organizată. Toată lumea este conştientă de acest lucru. Dar nimeni nu îndrăzneşte să o spună", a declarat Nigel Farage la BBC1.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă