1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeAldineIntrarea în anul Centenar, sărbătorită prin arborarea peste Prut a unui tricolor...

Intrarea în anul Centenar, sărbătorită prin arborarea peste Prut a unui tricolor de 100 de metri

Acțiunea a fost organizată de Alianţa pentru Centenar, care reuneşte peste 130 de asociaţii civice sub mesajul unionist „Basarabia e România”, în colaborare cu Primăria Fălciu.

Manifestanții s-au întâlnit în fața primăriei din Fălciu și au desfășurat un drapel tricolor cu lungimea de 100 de metri, pe care l-au purtat către podul feroviar peste Prut între Fălciu și localitatea Cantemir din Republica Moldova.

S-a scandat „Basarabia e România!”, „România n-a avut graniță la Prut!” și „Jos hotarul de la Prut!”, imensul tricolor fiind arborat de-a lungul podului peste Prut.

Prin această acțiune, manifestanții le-au cerut autorităților din România și Republica Moldova ca podul de la Fălciu –Cantemir, în prezent dezafectat, dar și celelalte 22 de poduri care în perioada interbelică legau localitățile de pe cele două maluri ale Prutului să fie reabilitate și să devină funcționale, pentru ca râul să nu mai fie o barieră între frați.

Potrivit lui George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, anul 2018 este deosebit de important deoarece marchează Centenarul Marii Uniri din 1918 a tuturor românilor și în acest context e necesară concentrarea eforturilor organizațiilor civice „pentru a împlini cel mai frumos vis realizabil al generației noastre: reîntregirea”.

„Desfăşurarea tricolorului peste Prut va fi urmată de alte evenimente prin care vom atrage atenţia asupra necesităţii reîntregirii ţării prin unirea României cu Republica Moldova. Solicităm autorităţilor centrale şi judeţene refacerea podului de la Fălciu atât de necesar economiei locale. Vrem să trecem Prutul şi ca să ne plângem ostaşii căzuţi la Ţiganca”, a declarat George Simion.

O parte a participanților la acțiunea civică au sărbătorit Anul Nou împreună, la Casa de Cultură din Fălciu.

Cele mai citite

Patru persoane rănite, dintre care una grav, într-un atac armat la Bruxelles

Patru persoane au fost rănite, dintre care una grav, miercuri seară, într-un atac armat pe o arteră comercială importantă din Bruxelles, a anunţat poliţia...

ONU spune că există o amenințare globală din cauza războiului din Gaza

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, a făcut miercuri o mișcare rară, avertizând în mod oficial Consiliul de Securitate cu privire...

SUA acuză patru soldați ruși de crime de război împotriva unui cetățean american

Statele Unite(SUA) au acuzat patru soldați ruși de crime de război săvârșite împotriva unui cetățean american în timpul invaziei Rusiei în Ucraina, a anunțat...
Ultima oră
Pe aceeași temă