Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Inscripţiile de pe oasele oracol chinezeşti, incluse în Registrul Memoriei Mondiale UNESCO

Inscripţiile de pe oasele oracol chinezeşti, incluse în Registrul Memoriei Mondiale UNESCO

Inscripţiile de pe oasele oracol chinezeşti au fost incluse în Registrul Memoriei Mondiale al UNESCO, au anunţat autorităţile chineze

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 27.12.2017 - 07:16

Oasele oracol sunt fragmente de scapulă de bivol sau plastron de broască ţestoasă, care erau folosite pentru preziceri la sfârşitul dinastiei Shang (1600-1046 B.C.), informează Agerpres. Ele reprezintă cele mai vechi exemple de scriere antică chineză şi conţin informaţii istorice importante despre dinastia Shang.

"Caracterele chinezeşti au avut un impact amplu asupra lumii, în special pentru ţările învecinate, şi au contribuit foarte mult la civilizaţia mondială", a declarat ministrul adjunct al Învăţământului din China, Du Zhanyuan, care este şi şef al Comitetului lingvistic naţional. Oasele oracol din China antică, hieroglifele din Egiptul antic, cuneiformele din vechiul Babilon şi glifele mayaşe din Mesoamerica sunt printre cele mai cunoscute sisteme antice de scriere din lume, dar oasele oracol sunt singurele care încă mai supravieţuiesc, deoarece ele au evoluat de-a lungul timpului în actualele caractere chinezeşti.

Aproximativ 160.000 de fragmente de oase oracol au fost găsite până acum, dar din cele 4.300 de caractere înscrise pe ele, doar 1.600 au fost decodate.

Comentarii