23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăAldineIlfov, templul fotbalului european

Ilfov, templul fotbalului european

Cunoștințele din domeniul sportului, de care a dat dovadă edilul-șef al Capitalei, au determinat conducerea forului fotbalistic european să meargă în această direcție.

Nici oficialii UEFA nu știau, de exemplu, că fostul internațional român Cornel Dinu a avut o carieră remarcabilă la clubul Steaua București.

De asemenea, șefii fotbalului european au fost impresionați că primarul Gabriela Firea a reușit ceea ce președintele Federației Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, nici măcar nu poate îndrăzni să viseze.

Primarul general al Capitalei a reușit să aducă, la București, Cupa Mondială, chiar pentru Campionatul European.

Iar pentru a realiza acest lucru, Gabriela Firea a avut nevoie doar să cheltuiască niște bani din bugetul municipalității, care au ajuns în contul unei competente firme de apartament, specializată în a decora străzile Bucureștiului.

Un alt argument solid care i-a determinat pe oficialii UEFA să se orienteze către Gabriela Firea a fost faptul că naționalele care vor veni la București au șanse foarte mari să se apropie de Voluntari, unde este primar Florin Pandele.

Sunt șanse foarte mari ca starul Cristiano Ronaldo să fie desemnat cetățean de onoare al orașului Voluntari sau, cel puțin, să aibă un stadion cu numele său, pe care să se joace sportul inventat de primarul fost marinar Pandele, fotbal pe apă.

Academia de vedete din mediul rural a României are șanse foarte mari să producă un nou star.

Pentru acest lucru, viitoarele vedete autohtone trebuie să fie recunoscătoare UEFA.

Pentru că statul român nu a reușit să asigure stadioanele promise pentru antrenamentele formațiilor care vor veni la București, în vederea participării la Campionatul European de fotbal 2020, tinerele speranțe ale mediului rural au o mare șansă.

Articolul complet este disponibil pe Academia Cațavencu.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Atenționare Cod galben de vânt puternic în 15 județe din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic valabilă vineri, până la ora 18:00, în 15 judeţe, şi o...
Ultima oră
Pe aceeași temă