Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ziua Portilor Deschise la Memorialul Sighet

Joi, 9 iunie, cu ocazia zilei Inaltarii Domnului, Fundatia Academia Civica organizeaza in incinta Muzeului Memorialului Victimelor Comunismului si al Rezistentei de la Sighet traditionala Zi a Portilor Deschise . Cei care doresc sa participe vor ...

Share

Rl online 0 comentarii

03.06.2005 - 00:00
Joi, 9 iunie, cu ocazia zilei Inaltarii Domnului, Fundatia Academia Civica organizeaza in incinta Muzeului Memorialului Victimelor Comunismului si al Rezistentei de la Sighet traditionala Zi a Portilor Deschise . Cei care doresc sa participe vor fi asteptati si primiti la Memorialul Sighet(str.Corneliu Coposu nr.4).
Sunt bineveniti la aceste manifestari fostii detinuti politici, fostii deportati, familiile si prietenii lor, ca si toti cei ce n-au renuntat la amintirea suferintei.
Informatii suplimentare pot fi luate de la telefoanele: 021/312.58.54; 021/312.98.52 (Fundatia Academia Civica Bucuresti) sau 0261/319424; 0262/316848 (Muzeul Memorialul Sighet).
Tot la aceste numere de telefon sunt rugati sa sune cei ce vor sa doneze Centrului de Studii al Memorialului sau sa ofere pentru copiere sau fotografiere fotografii, documente, obiecte referitoare la anchetele, la inchisorile, deportarile, domiciliile fortate pe care le-au suferit ei sau persoane din familiile lor. De asemenea, pot fi lasate adrese sau numere de telefon de catre cei ce vor sa fie consultati in programul de istorie orala din cadrul Centrului de Studii al Memorialului.

Program
Orele 7-9 - Primirea participantilor, la Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei (Sighet, str. Corneliu Coposu nr.4).
Orele 9 - Vernisarea a trei noi sali ("Poezia in inchisoare", "Primavara de la Praga - Charta '77", "Anul 1945 - intre Yalta si Moscova"), precum si a "Galeriei victimelor comunismului".
Orele 10 - Evocare Lucretia Jurj-Costescu. Discutii.
Orele 11-12 - Concert de vioara sustinut de Ioana Raluca Voicu-Arnautoiu.
Orele 12.30 - Serviciu religios la Cimitirul Saracilor, de la marginea orasului.
Orele 13.30 - Pranz comun

Citește totul despre:

Comentarii

loading...