6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportAtletismUrari de Anul Nou

Urari de Anul Nou

Asa cum am mai scris, de zilele de nastere, onomastice, de sarbatori si, mai ales, de Anul Nou ne facem urari cu vorbe stiute, banale: “La multi ani…Tot ce-ti doresti…Multa-multa fericire… Implinirea tuturor dorintelor” etc. Eu cred ca in astfel de imprejurari trebuie sa fim mai cu luare-aminte la ceea ce rostim, pentru a nu spune vorbe seci.
Ce urari sa ne facem acum, de Anul Nou? Eu zic, de pilda, sa ne uram unul altuia sa avem un drum al nostru. E o urare frumoasa si sanatoasa! Multi dintre noi nu suntem in stare sa avem un drum propriu, ci ne place sa mergem in turma (dupa o vorba a lui Seneca). Si chiar daca avem un drum al nostru, mai exista pericolul de a ne lasa amagiti, ispititi de “carari care ne ratacesc” (dupa un cuvant al lui La Bruyere), ce ne duc adesea in infruntari sau, si mai rau, pe margini de prapastie.
Asadar, la inceputul anului 2006 sa ne facem si aceasta urare: In anul ce vine, sa ai un drum al tau, propriu, pe care sa mergi cu pasi linistiti dar nu scartaiti, cu fruntea ridicata, cu umerii drepti, sa nu te lasi ispitit de carari ce te ratacesc, iar faptele savarsite cu pricepere, cu cinste, cu demnitate sa-ti dea macar o crenguta pentru incununarea vietii tale!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă