Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Romania - Antiromania - Pseudoromania

Istoricul Florin Constantiniu nu putea sa-l onoreze mai mult pe Ion Varlam, autorul cartii Pseudoromania, conspirarea deconspirarii, editura Vog, decat folosind asemenea cuvinte: "Sunteti in posteritatea lui Petre Carp!" La care Ion Varlam, care ...

Share

Dan Stanca 0 comentarii

01.07.2005 - 00:00
Istoricul Florin Constantiniu nu putea sa-l onoreze mai mult pe Ion Varlam, autorul cartii Pseudoromania, conspirarea deconspirarii, editura Vog, decat folosind asemenea cuvinte: "Sunteti in posteritatea lui Petre Carp!" La care Ion Varlam, care a stat in Franta 35 de ani, a exclamat: "C'est trop d'honneur pour moi!"
Cartea de fata apartine unui om care, asa cum a fost caracterizat, are trei trasaturi dominante: independenta de gandire, onestitatea de caracter si seriozitatea in documentare. In 1997, cand trebuia sa intre in echipa de consilieri ai lui Emil Constantinescu, a fost respins fiindca, potrivit informatiilor primite, nu era santajabil! Cartea sa cuprinde multe interviuri pe care i le-a luat gazetarul Liviu Valenas. Tematica lor este diversa, dar se concentreaza asupra Romaniei care, actualmente, in opinia sa, nu mai este ce a fost si fiind timp de 15 ani guvernata de impostori, a devenit o Pseudoromanie. Timp de 45 de ani a fost o Antiromania. Iata care este succesiunea, credem noi - foarte inspirata.
Prezentat atat de elogios, autorul s-a bucurat, dar pe de alta parte a recunoscut ca nu este un istoric de profesie. Totusi a fost educat in spiritul istoriei adevarate, nefalsificate. In carte sunt spuse lucruri care acum din prudenta sunt evitate, de pilda acelea despre maresalul Antonescu. Florin Constantiniu a si recunoscut ca daca prieteni de ai lui ar afla ca a vorbit la o asemenea lansare nu vor mai vrea sa-l vada. Singur impotriva tuturor, aceasta este deviza sub care este asezata cartea. Dupa cum inainte de Marele Razboi, Petre Carp se ruga la Dumnezeu sa-l pierdem! Autorul nu cruta pe nimeni, fie de la Putere, fie din Opozitie. La lansare au fost prezenti multi oameni in varsta, simpatizanti PNTCD, membri ai fostului partid taranist acum doar o amintire. Cartea lui Ion Varlam, nonconformista si provocatoare, a reusit astfel sa adune in jurul ei pe multi dintre aceia care privesc neputincios declinul (progresul?) tarii.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...