Pasmanterii

Un cuvant (cel din titlu!) mai vechisor, care ar vrea sa spuna ca n-am de gand sa intru in coliziune cu actuala generatie (hip-hop, rockers, de gasca...?) care-si cumpara vestoane cu epoleti fistichii (passements) sau blugi gata rupti si ...

Share

Mihai Creanga 0 comentarii

23.09.2005 - 00:00
Un cuvant (cel din titlu!) mai vechisor, care ar vrea sa spuna ca n-am de gand sa intru in coliziune cu actuala generatie (hip-hop, rockers, de gasca...?) care-si cumpara vestoane cu epoleti fistichii (passements) sau blugi gata rupti si jumuliti, cu o singura conditie: sa fie de firma. Ma rog... Problema e ca hodorogii din generatia mea, majoritatea trecuti prin comunistul ciur si darmon si-au impodobit "convingerile" democratice cu tot felul de pasmanterii din recuzita regimului in care secera te taia la oase si ciocanul te izbea in cap Ð totul in numele "viitorului luminos". Ia vedeti:
¥ "N-am crezut, pana la alegerile astea din Germania ca presa noastra e atat de infestata de stangism" Ð mi-a spus o colega, familiarizata (mai mult, specializata) cu (in) realitatile politice ale Germaniei.
Pai, sarmanul de mine, eram convins mai demult ca "analistilor natiei", dar si puciosilor care prind tonul potrivit din zbor, lipsa carnetului rosu le-a provocat o rana nevindecata in pept, sangerand ca culoarea steagului Partidului, scumpului si dragului! Ati vazut ca (mai) toata presa noastra a jubilat ca Angela Merkel n-a obtinut scorul pentru Cancelaria germana? Ba, mai mult: romanilor li s-a bagat in cap ca ar fi fost in defavoarea intrarii noastre in UE un guvern crestin-democrat in Germania. Plus ca, oricum, e o mare satisfactie ca si nemtii au ajuns sa voteze anapoda, ca noi ROMANII! Da' ce mai asteptati PSD-ilor? Pretinul Schroder va indicat calea: tabarati pe alegeri anticipate! Geoana, ce mai astepti?! Nu ti-ar sedea bine Prim-ministru? Unde mai pui ca l-ai avea pe Arogant la Externe, sa-i freci ridichea toata ziua!
Da' Bunicuta, Bunicuta n-ar putea da o lovitura de palat, ca la varsta lui (ei) n-o mai tin pampersii pentru o lovitura de stat? Ia uite-l pe Ionel iar Cotrocenel. Ioan al V-lea. Mandat. Cu rima potrivita...
¥ Dar printre alesii nostri "de dreapta" nu s-o purta, oare, secera si ciolanul... asta, pardon, si... ciocanul? Ba, cum nu! Te uiti la "conservatorul" Copos si imediat vezi stelutele... nu verzi, aurii. Culoarea acestui om hotarat. Pe epoleti albastri. Deasupra-i Voiculescu instelat si legea fiscala in inima-i samsunga.
Multi, multi la noi sunt de Dreapta. Cu pasmanterii de Stanga. Hai, liberale... ca la greu feseneu ai mai ajuns! Iaca vine badita Traian si face apel la neam. La neam prost. Ca toata majoritatea votanta a noastra, din '90 incoace. Dar ne mai si ameninta pe toti cu apelul asta la popor, la majoritate care va sa zica...
Pai tot ce traim astazi nu-i rezultatul votului majoritatii? Al boborului...?!


PS Ð Culmea e ca imi place democratia. Mai ales asta neaosa, romaneasca, in care cei multi (multi, dar...) voteaza mereu pentru dastepti (putini, dar bogati!). Iata-ma-s de Stanga. Ptiu, drace!

Citește totul despre:

Comentarii