6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportAtletismMisiune indeplinita

Misiune indeplinita

In luna decembrie a anului 2005 a aparut ultimul numar al celui mai vechi ziar romanesc din Canada si din intregul exil: ziarul “Cuvantul Romanesc” de la Hamilton, Ontario. Odata cu el, daca nu va inceta, se va diminua vocea neobosita a vechiului exil luptator, a putinilor si minunatilor supravietuitori, membri activi si prezenti la toate activitatile si actiunile initiate de exilul politic anticomunist.
In exil, si in Canada in mod special, aici unde s-a editat si tiparit acest ziar raspandit in lumea-ntreaga, adevaratii lui prieteni si cititori ii vor simti lipsa. Bombardati mereu cu tot felul de ziare fantoma, unele dintre ele fiind chiar platite si finantate de vechea si noua securitate, nu vom mai putea citi articolele scrise cu pasiune, profesionalism si adevarat simt patriotic. Dupa 1989, dar si inainte, mai ales inainte de decembrie '89, ziarul “Cuvantul Romanesc” a fost total diferit de toate celelalte ziare care au aparut si apar in ceea ce numesc unii “diaspora romaneasca”. Acest ziar nu a fost un ziar “din diaspora”, ci un ziar din exil, al exilului care s-a opus si luptat impotriva sovietizarii si bolsevizarii tarii noastre.
In toate ziarele “noi” si “tinere” nu gasesti decat o indepartare de adevaratele noastre valori romanesti, o indepartare si o negare a crestinismului nostru bimilenar si a spiritului nostru national romanesc. Comparand “ziarele locale”, adica ziarele frantuzesti si englezesti din Canada, cu asa-zisele “ziare nationale”, adica ziarele noastre tiparite aici, nu gasesti decat o singura diferenta: limba utilizata. In rest, acelasi spirit ateist, laic si total antibisericesc. Dumnezeu si notiunea de dragoste pentru pamantul stramosesc lipsesc astazi cu desavarsire, si asta, atat in ziarele noastre, cat si in ziarele bastinasilor.
Odata cu intreruperea aparitiei acestui brav ziar, se va incheia in exil o mare pagina de istorie curajoasa a celor ce si-au facut datoria fata de pamantul in care s-au nascut. O demna pagina de istorie contemporana si anticomunista s-a incheiat.
La capatul acestui drum lung si greu, la inchiderea ziarului de la Hamilton, nu putem decat sa-i multumim inimosului domn George Balasu, editorul acestui faimos ziar, si odata cu el le multumim tuturor celor care si-au sacrificat timpul si banii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă