Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Memorie si Rost

Doua reviste merg intr-un fel umar la umar si slujesc aceleasi idei, Memoria si Rost. Aceasta din urma, numarul din noiembrie, este dedicata parintelui Iustin Parvu, de la schitul Petru Voda, figura emblematica a monahismului ortodox. Un adevarat ...

Share

Rl online 0 comentarii

13.01.2006 - 00:00
Doua reviste merg intr-un fel umar la umar si slujesc aceleasi idei, Memoria si Rost. Aceasta din urma, numarul din noiembrie, este dedicata parintelui Iustin Parvu, de la schitul Petru Voda, figura emblematica a monahismului ortodox. Un adevarat purtator de Hristos, parintele Parvu a stiut sa strabata urgia vremurilor cu darzenie si seninatate. Il evoca nimeni altul decat parintele Calciu din al carui cuvant retinem: "Sunt locuri in care oamenii primesc o ingrijire speciala, la fel cum si doctorii acestor locuri sunt intr-un fel si ei in mod haric speciali. Este vorba de locurile unde traiesc si se roaga pentru noi, oameni daruiti lui Dumnezeu...Un asemenea loc este Petru Voda a carei staretie este tinuta cu vrednicie si har de parintele protosinghel Iustin Parvu...Pentru el viata a insemnat si inseamna sacrificiul partii fata de intreg, a singularului fata de social si ne duce cu gandul la rugaciunea: "Iti multumesc Doamne ca mi-ai oferit sansa sa sufar pentru neamul meu, asa cum spunea Petre Tutea..."
Revista Memoria ajunsa la numarul 53 ne ofera o evocare a manifestatiei in favoarea Regelui din 8 noiembrie 1945. Autorul acestei evocari este Serban Radulescu Zoner care, sobru si bazandu-se pe o excelenta memorie, ne da prilejul noua, celor mai tineri, sa participam dupa atata vreme la un eveniment ce a vrut atunci sa se opuna tavalugului comunist.
Mai retinem din sumarul numarului textul Marilenei Rotaru "Vintila Horia, 90 de ani de la nastere", gest comemorativ exceptional pentru a aduce in atentie o personalitate remarcabila pe care nu stim s-o cinstim asa cum merita precum si pe Ion Varlam, care scrie despre originile si componentele rezistentei armate in tara noastra. Bineinteles, nu lipseste cutremuratorul catalog "Unde sunt cei care nu mai sunt".

Citește totul despre:

Comentarii

loading...