Lista crimelor comise de Hitler a fost declasificată. ONU îl pusese sub acuzare cu o lună înainte să se sinucidă

Cu o lună înainte de moartea sa, Adolf Hitler a fost pus sub acuzare de ONU, care a aprobat cel puţin şapte capete de acuzare diferite împotriva lui.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 19.04.2017 - 21:18

Cu o lună înainte de moartea sa, Adolf Hitler a fost pus sub acuzare de ONU, care a aprobat cel puţin şapte capete de acuzare diferite împotriva lui, informează ziarul britanic The Independent citat de Mediafax.

Contrar ipotezelor care se vehiculează de atâta vreme, Adolf Hitler a fost pus sub acuzare şi considerat criminal de război de către aliați, în timpul celui de-al doilea Război Mondial, chiar înainte de moartea sa. 

O nouă carte, intitulată ”Drepturile Umane după Hitler”, semnată de academicianul britanic Dan Plesch, susţine că Hitler a fost înscris în prima listă cu criminali de război concepută de Comisia pentru Crime de Război, din cadrul ONU, în luna decembrie 1944.

În luna precedentă, comisia - care şi-a început munca în 1943, înainte de a se stabili formal în cadrul ONU în 1945 - a stabilit că Hitler poate fi considerat responsabil pentru actele naziştilor din ţările ocupate, potrivit cărţii menţionate mai sus.

În martie 1945 - o lună înainte de moartea lui Hitler - comisia a aprobat cel puţin şapte puneri sub acuzare distincte împotriva lui pentru crime de război.

Un documentat datat în 15 decembrie 1944, prezentat comisiei de către Cehoslovacia, îl acuză pe Hitle şi alţi cinci membri ai guvernului său, inclusiv pe adjunctul său Rudolf Hess şi Heinrich Himmler, unul dintre naziştii responsabili de Holocaust, de crime - inclusiv de ”terorism şi masacre sistematice”.

Cartea lui Plesch arată, de asemenea, că Puterile Aliate cunoşteau scala Holocaustului cu doi ani şi jumătate mai devreme decât se crede în prezent.

Potrivit cărţii, documente certificate legal, transcrieri guvernamentale şi interviuri cu victimele torturilor ”dovedesc fără nicio îndoială” că Statele Unite şi Marea Britanie ştiau despre lagărele de exterminare ale lui Hitler în primii ani ai celui de-al doilea război Mondial. 

Plesch afirmă că ambele guverne ştiau de existenţa lor, dar nu au făcut aproape nimic pentru a opri crimele în masă.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...