7.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSportAtletismFOTO: Vezi cine sunt POLITICIENII români care s-au SINUCIS!

FOTO: Vezi cine sunt POLITICIENII români care s-au SINUCIS!

Tentativa de sinucidere a lui Adrian Năstase a zguduit opinia publică naţională şi internaţională, alimentând speculaţiile conform cărora fostul premier vrea să scape de închisoare, iar Victor Ponta vrea să se folosească de tragedie pentru a-şi mări capitalul de imagine.

Tentativa de sinucidere a lui Adrian Năstase nu este singura astfel de acţiune în istoria tragediilor în care au fost implicaţi politicienii români. Unii dintre aceştia au reuşit să-şi pună capăt zilelor.

Citeşte şi Tot ce trebuie să ştii despre tentativa de sinucidere a lui Adrian Năstase!

Chivu Stoica a fost premierul României în perioada 1955-1961 şi Preşedinte al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România în perioada 24 martie 1965 – 9 decembrie 1967. A fost înlocuit în această funcţie de către Nicolae Ceauşescu. În ultimii ani din viaţă, Chivu Stoica a ieşit din graţiile lui Nicolae Ceauşescu şi a fost găsit împuşcat în cap cu o puşcă de vânătoare. Anchetatorii au considerat că s-a sinucis.

Vezi şi EXCLUSIV: Adrian Năstase-filmul tentativei de sinucidere

Mircea Stănescu a fost membru al Parlamentului României. Fostul deputat s-a sinucis pe 5 ianuarie 2009 prin împuşcare. Mircea Stănescu era pus sub acuzare de procuratură în urma unui accident rutier petrecut pe Şoseaua Aerogării din Bucureşti, în urma căruia un bărbat şi-a pierdut viaţa.

Citeşte şi Imagini de la tentativa de sinucidere din Zambaccian

Grigore Alexandru Ghica, fost domnitor al Moldovei, s-a sinucis la Paris, în 1857, după ce a fugit din ţară atunci când ruşii au intrat în Moldova.

Gheorghe I. Brătianu (1898 – 1953) a fost un istoric şi om politic român, profesor universitar, membru al Academiei Române şi una dintre nenumăratele victome ale regimului comunist. El a murit în închisoare, la vârsta de 55 de ani. Potrivit mărturiilor unor deţinuţi, Ghoerghe I. Brătianu s-a sinucis prin strangulare.

Marin Ceauşescu a fost fratele mai mare a lui Nicolae Ceauşescu. Despre el se spune că ar fi mediat dictatorului transferul a milioane de dolari americani în conturi bancare din Elveţia. Pe 28 decembrie 1989, după trei zile de la executarea fratelui său, a fost găsit spânzurat în subsolul ambasadei României din Viena. Poliţia a declarat că s-a sinucis.

Cele mai citite

Aproape 80 de percheziții, în 4 județe și în Capitală, într-un dosar de contrabandă cu țigări. Prejudiciu de aproape 13 mil. euro

Aproape 80 de percheziţii au loc în această dimineaţă în 14 judeţe şi în Capitală, într-o cauză ce vizează destructurarea a două grupuri infracţionale...

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Nu doar sistemele de securitate sporesc siguranța unei clădiri, ci și sistemul electric este cel care face diferența. Este bine ca acesta să fie...

Rusia susține că le oferă avocați din oficiu celor patru autori ai atacului terorist

Autoritățile Rusiei susțin că le oferă avocați din oficiu, plătiți de stat, celor patru arestați care sunt acuzați că au comis atacul terorist din...
Ultima oră
Pe aceeași temă