Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO. O CARTE BISERICEASCĂ din R. Moldova, veche de 150 ani, a fost găsită în maşina unui colecţionar de artă român

Cartea face parte din patrimoniul Naţional al republicii Moldova. Este veche de 150 de ani şi nu poate fi înstrăinată. Obiectul de cult a fost descoperit în maşina unui român care se întorcea din ţara vecină. ...

Share

Diana Biţă 0 comentarii

10.09.2013 - 14:17

Cartea face parte din patrimoniul Naţional al republicii Moldova. Este veche de 150 de ani şi nu poate fi înstrăinată. Obiectul de cult a fost descoperit în maşina unui român care se întorcea din ţara vecină. Este vorba despre un colecţionar din Bucureşti, în vârstă de 57 de ani, potrivit Inspectoratului general al Poliţiei de Frontieră.

”În urma expertizării, specialiştii din cadrul Muzeului Judeţean “Ştefan cel Mare” Vaslui au informat poliţiştii de frontieră că documentul descoperit este o carte bisericească de cult ortodox, tipărită după un Octoih, în limba slavonă, în Chişinău, în anul 1862, conţine 325 pagini numerotate şi 2 forzaţe, este susceptibil a face parte din Patrimoniul Cultural Naţional al Republicii Moldova şi nu putea fi înstrăinat”, se arată într-un comunicat al IGPF.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit colecţionarului dosar penal pentru introducere pe teritoriul statului român precum şi deţinere sau orice operaţie privind circulaţia bunurilor culturale mobile care fac parte din Patrimoniul Cultural al unui stat străin iar cartea bisericească, în valoare de 6.500 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Citește totul despre:

Comentarii