Descoperire fabuloasă în Egipt. Au fost găsite șase mumii din epoca faraonilor

Specialiștii egipteni au anunțat o descoperire fabuloasă - șase mumii, sarcofage din lemn în culori vii și o mie de figurine funerare.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 18.04.2017 - 16:47

Specialiștii egipteni au anunțat o descoperire fabuloasă - șase mumii, sarcofage din lemn în culori vii și o mie de figurine funerare, informează AFP citată de Agerpres.

Toate obiectele au fost găsite într-un mormânt din epoca faraonică, în sudul Egiptului, a anunțat marți Ministerul Antichităților de la Cairo.

Mormântul, situat în apropiere de Luxor, veritabil muzeu sub cerul liber, și de Valea Regilor, i-a aparținut cel mai probabil lui Userhat, un magistrat din cea de a 18-a dinastie (1550-1295 î. Hr.), care purta titlul de "judecător al orașului", dar a fost reutilizat câteva secole mai târziu în timpul celei de a 21-a dinastii, pentru a primi alte mumii.

"A fost o surpriză să descoperim atâtea elemente în interior: ustensile din argilă purtând numele proprietarului mormântului, mai multe sarcofage și mumii, precum și peste o mie de 'ushabti', mici statuete funerare depozitate în morminte pentru a-l înlocui pe cel mort în corvezile din viața de apoi", a indicat ministrul antichităților, Khaled al-Anani, cu prilejul unei vizite la mormânt organizate pentru presă.

"Este o descoperire importantă și nu s-a terminat încă", și-a exprimat el satisfacția.

"Există acolo șase mumii, dar am descoperit și alte fragmente care indică că am putea avea mai multe pe viitor", a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a ministerului, Nevine el-Aref.

Egiptul a dat recent undă verde mai multor proiecte arheologice, în speranța că vor fi făcute noi descoperiri în domeniu.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...