21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportAtletismCum sa tragi cu arcu'...

Cum sa tragi cu arcu'…

Am amanat o saptamana (si imi cer scuze cititorilor!) propunerea… la propunere!
Pana a ajunge la ea, ma marginesc sa observ ca nici razboiul impotriva sistemului ticalosit (pentru care l-am votat pe Gura-Mare Basescu), nici ostilitatile pentru schimbarea lui Vacaroiu si Nastase, ba chiar nici schimbarea clasei politice (teme adiacente: parlament unicameral, vot uninominal Ð paleative care nu rezolva problema, dar care vor cheltui incredibil de multe si, poate, inutile potemkiniade politice. Ca rezultat final, in cel mai bun caz: o poleiala a primenirii), nici una dintre aceste actiuni nu merge bine. Se spune ca Traian Basescu are nas politic. Incep sa ma indoiesc… Ales pentru un mandat de 5(!) ani, cu perspectiva de a fi reales pentru inca 5(!) ani, Traian Basescu are in fata sansa unica de a fi cu adevarat ultimul comunist la Presedintia Romaniei. 10 ani in fata ta! Ce splendida, ce asigurare extraordinara pentru fapte mari!
Daca vrea, cu adevarat, spulberarea sistemului ticalosit, daca vrea sa primeneasca in mod real jegoasa clasa politica a Romaniei de azi, Traian Basescu are la indemana un mijloc infailibil (si cu mare impact pe plan mondial): procesul comunismului. In fond, in banca acuzarii, se vor afla toti adversarii sai de astazi. Poate, daca e sincer, si el.
Dar recunoasterea acestui fapt i-ar aduce nu doar voturile celui de al doilea mandat, ci si intrarea in istorie, ratata de duplicitarul Ion Iliescu si anemicul Emil Constantinescu!
Ce doreste, pe taramul asta, Traian Basescu? O spune limpede (si usor malitios) intr-un interviu acordat Rodicai Palade in revista “22” (12-18 iulie 2005): “Dar cred ca trebuie facut exact cum s-a procedat pentru Holocaust, o comisie, cu un inalt nivel profesional, recunoscuta stiintific (…) Cred ca la fel cum s-a facut pentru Holocaust, sub egida Presedintiei” (subl.n.). Are dreptate.
Urmeaza – tot in “22” Ð un splendid articol al Ruxandrei Cesereanu (“Ce stie si ce nu stie presedintele Basescu despre Gulagul romanesc”. Numai acolo sunt (ceea ce nu inseamna ca nu ar mai putea fi si altele!) o multime de propuneri concrete pentru viitoarea comisie. Am putea anunta si noi altele dar doar daca ni se solicita parerea. Ajungem la (un fel de) final: Iliescu a dat bani prezidentiabili (ai nostri, ai romanilor de rand!) pentru Comisia Wiesel si, mai nou, pentru Institutul (cum altfel, tot Wiesel!) care a primit si un spatiu Ð semnificativ! Ð pe str. Vigilentei.
Ii doresc domnului presedinte Basescu sa judece bine si Ð pentru Gulagul romanesc Ð sa gaseasca fonduri (in bugetul pe 2006 al Presedintiei) pentru Comisia de Studiere a Gulagului Romanesc si pentru un sediu adecvat.
Sugerez str. Sapientei.


P.S. Ð In vreme ce se instituie, inca din liceu, ca materie obligatorie, cursul de Istoria Holocaustului, cursul facultativ al Ruxandrei Cesereanu despre Istoria Gulagului Romanesc a fost suspendat la Universitatea “europeana” a datatorului din gurita marxist Andrei Marga. Nu vreau (deocamdata!) sa comentez.

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă