Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ce menire ai?

Cred ca fiecare dintre noi trebuie sa-si puna, cu staruinta, aceasta intrebare: care e menirea mea in aceasta lume? La tinerete, menirea sa fie cea mai importanta cautare pentru viata ta si sa-ti afli astfel chemarea, rostul; in plina putere a ...

Share

Mihai Vlasie 0 comentarii

29.01.2010 - 00:00

Cred ca fiecare dintre noi trebuie sa-si puna, cu staruinta, aceasta intrebare: care e menirea mea in aceasta lume? La tinerete, menirea sa fie cea mai importanta cautare pentru viata ta si sa-ti afli astfel chemarea, rostul; in plina putere a varstei sa te straduiesti, potrivit inclinatiilor, aptitudinilor tale, sa-ti implinesti menirea, rostul tau pe lume, cu pricepere, cu daruire si, mai ales, cu demnitate; la batranete, sa-ti amintesti cu bucurie de stradaniile tale, de menirea pe care ai implinit-o, astfel incat sa ai si perioade sau macar momente ale vietii tale pe care sa le poti contempla si sa-ti poti spune aceste cuvinte: "da... uite... n-am trait degeaba!..."


Iata ce cuvinte, privind menirea, noteaza Lev Tolstoi in "Jurnal" (19 ian. 1901): "Viata consta in a dobandi tot mai mult si mai mult adevarul cu privire la menirea ta si in a trai  tot mai mult si mai mult in concordanta cu acest adevar." Da... daca nu te straduiesti sa afli si sa dobandesti o menire, viata ta ramane desarta, e doar o vietuire ca a necuvantatoarelor sau, dupa un cuvant al lui Seneca, trecem prin lume ca niste fire de paie pe un rau.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...