Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cantarea cantarilor

Ne-a parvenit un studiu surprinzator despre Cantarea cantarilor (lectura hermeneutica a unui poem revelat) apartinand unei tinere cercetatoare, Melania Badic, studiu care in ciuda dificultatilor pricinuite de analiza stricta pe text, are ...

Share

Rl online 0 comentarii

08.07.2005 - 00:00
Ne-a parvenit un studiu surprinzator despre Cantarea cantarilor (lectura hermeneutica a unui poem revelat) apartinand unei tinere cercetatoare, Melania Badic, studiu care in ciuda dificultatilor pricinuite de analiza stricta pe text, are farmecul si puterea unui lucru facut cu ravna si smerenie. Cartea aparuta la editura Emia are atributele unei lucrari de anvergura si nu esueaza in sumbrul raft al doctoratelor de la noi.
Comparand cele trei versiuni ale poemului, in ebraica, greaca si latina, autoarea parcurge o vasta bibliografie pentru a inlatura tot praful depus de-a lungul timpului pe textul sacru si a ni-l reda in adevarata sa stralucire. Daca munca nu ar fi fost facuta cu participare, deci cu angajament interior, poate am fi neglijat-o. Asa, observand aproape la fiecare pagina efortul celei care citeste pentru noi ca, la randu-ne, sa citim, ne-am aplecat atentia asupra unei lecturi care comunica si comuniaza. Iubirea ca icoana si izvor al universului este tema centrala a poemului spre care fiecare vine cu puterile lui. Recomandata de profesori preoti din principalele facultati de teologie din tara, cartea face din studiu un prilej de iubire.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...