Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

"Saptamana Romanilor"

21 - 28 august 2005 Campul Romanesc, Hamilton, Ontario, Canada Pe aceasta cale va dorim sa petreceti o vacanta de neuitat la Campul Romanesc din Hamilton, (Ontario, Canada) in perioada 21-28 august a.c. Asociatia Culturala Romana ...

Share

Rl online 0 comentarii

01.07.2005 - 00:00
21 - 28 august 2005
Campul Romanesc, Hamilton, Ontario, Canada

Pe aceasta cale va dorim sa petreceti o vacanta de neuitat la Campul Romanesc din Hamilton, (Ontario, Canada) in perioada 21-28 august a.c. Asociatia Culturala Romana impreuna cu un Comitet de organizare format din personalitati din intreaga lume doreste in acest mod sa organizeze o dezbatere despre situatia emigratiei romanesti si relatia cu autoritatile statului roman sub genericul "Saptamana Romanilor". Am lansat invitatii pentru a participa la acest dialog si autoritatilor statului roman, Presedintelui Traian Basescu, Premierului Calin Popescu Tariceanu, institutiilor care se ocupa de legatura cu emigratia si diaspora. De asemenea, vor fi prezenti reprezentanti ai mediei romanesti si ai celei din emigratie.
"Campul Romanesc" se afla intr-un cadru natural deosebit pe o suprafata de 40 de acri in apropiere de Hamilton, Ontario. In incinta acestuia se afla Centrul Cultural "Nae Ionescu", capela cu hramul "Sfanta Maria", terenuri de sport, piscina, precum si locuri de cazare. Conform unor cercetatori din Romania si Canada, zona unde se afla Capela are proprietati bioenergetice neobisnuite - unii afirmand chiar ca ar fi al treilea centru din lume din punctul de vedere al puterii energetice. Locul capelei a fost ales de episcopul martir al Arhiepiscopiei de la Vatra, Valerian Trifa.
Totodata, artistul Nicapetre a realizat la Campul Romanesc mai multe sculpturi ale unor scriitori romani de vaza, printre care poetul national Mihai Eminescu. Dorinta ACR Hamilton este ca in curand "Aleea Scriitorilor Romani" sa fie completata cu busturile mai multor scriitori romani din emigratie. In perioada "Saptamanii Romanilor" va fi dezvelit bustul lui Mircea Eliade.
Mentionam ca la organizarea "Saptamanii Romanilor" nu se vor folosi nici un fel de fonduri puse la dispozitie de statul roman. Nu dorim in nici un fel ca aceasta manifestare sa se transforme intr-una din multele sezatori artistice care intr-un final sunt folosite politic de cei care au finantat-o.
Datorita faptului ca Asociatia Culturala Romana detine in proprietate Campul Romanesc din apropiere de Hamilton, putem asigura cazarea in trailere sau corturi, precum si mesele, la un pret rezonabil. De asemenea, scopul acestei reuniuni nu este unul politic, ci strangerea legaturilor intre romanii din intreaga lume.
"Saptamana Romanilor" continua traditia celor aproape 30 de editii ale "Saptamanii Campului Romanesc", organizate anual la Hamilton si care au reprezentat de multe ori punctul de plecare al manifestarilor anticomuniste de pe continentul nord american.

Pentru Comitetul de Organizare
Mihaela Moisin, presedinte Asociatia Culturala Romana din Hamilton
George Balasu, director al ziarului "Cuvantul Romanesc" din Canada

Citește totul despre:

Comentarii

loading...