Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

"Fundamentalism" literar

Mircea Platon este foarte tanar, nascut in 1974, are studii de drept si istorie, a obtinut un MA la Hamilton in Canada in literatura franceza. S-ar putea spune ca toata publicistica sa vehementa nu este atat rezultatul unei inflamari juvenile, ...

Share

Rl online 0 comentarii

18.02.2006 - 00:00
Mircea Platon este foarte tanar, nascut in 1974, are studii de drept si istorie, a obtinut un MA la Hamilton in Canada in literatura franceza. S-ar putea spune ca toata publicistica sa vehementa nu este atat rezultatul unei inflamari juvenile, cat al pregatirii temeinice. Cartea de fata aparuta la Editura "Christiana", "Ortodoxia pe litere, indreptar de fundamentalism literar", ii va supara probabil pe multi, dar pe altii care o vor citi poate ii va bucura. Mircea Platon este un om de dreapta, religios, a publicat in reviste diverse, de la "Rost" la "Idei in dialog" si de la "Convorbiri literare" la "L.A.I. - Cotidianul". Chiar in aceasta luna este prezent in revista "Idei in dialog" cu un eseu de filosofie a istoriei. El scrie degajat, fara complexe si nu-si pune la punct nici o strategie. Articolul lui, "Razboiul vazut", i-a iritat pe Dan Petrescu si Gabriel Andreescu. Cu toate acestea, si l-a asumat cu perfecta naturalete, purtandu-l ca un drapel de care nu-i e rusine. Cartea nu cuprinde doar articole polemice incendiare, ci in egala masura studii de istorie si literatura unde isi pune in evidenta cultura, dovedindu-se un bun slalomist pe serpentinele ideilor, desi adevarata sa vocatie, evolian vorbind, nu e cea a skiului, ci a alpinismului. O carte pentru provocarea noastra la inceputul anului 2006.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...