5.2 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeAldineGermania și Franța presează UE să rezolve criza migranților

Germania și Franța presează UE să rezolve criza migranților

Germania şi Franţa vor să exercite presiuni asupra Uniunii Europene (UE) pentru ca aceasta să acţioneze mai rapid în faţa agravării crizei refugiaţilor,  informează Mediafax.

Iniţiativa se va afla în centrul unei întâlniri prevăzute luni la Bruxelles între cancelarul Angela Merkel şi preşedintele François Hollande.

Miniştii lor de Interne, Thomas de Maizière şi Bernard Cazeneuve, au lucrat la această “iniţiativă în vederea unei Politici Migratorii Europene” joi seara, la Berlin.

Citește și: Acord între Franța și Marea Britanie privind imigranții. Ce vizează înțelegerea

“Este inacceptabil ca instituţiile europene să continue să lucreze în ritmul în care o fac acum”, a denunţat ministrul german într-o conferinţă de presă.

Cei doi miniştri, a continuat el, au convenit ca Italia şi Grecia, aflate în prima linie din cauza poziţiei lor geografice, ar avea nevoie de un ajutor european considerabil pentru a crea “zone de aşteptare” pentru nou sosiţi.

“Este evident că Italia şi Grecia vor avea nevoie de un ajutor şi că acesta va costa UE mulţi bani”, a declarat Thomas De Maizière.

În plus, este necesar ca europenii să susţină ţările situate la frontierele blocului comunitar în lupta împotriva reţelelor de traficanţi de imigranţi şi să abordeze totodată cauzele acestor migrări în masă.

Guvernul german a anunţat miercuri că se aşteaptă ca 800.000 de refugiaţi să ajungă în Germania anul acesta. În primele şase luni, 220.000 de persoane care au fugit din calea războaielor, violenţelor şi sărăciei din Asia, Africa şi Orientul Mijlociu au sosit deja în Germania.

Thomas De Maizière a subliniat că Germania a primit, numai ea, 40% dintre refugiaţii de pe teritoriul european.

Înainte să plece la Berlin, Bernard Cazeneuve a semnat, la Calais, cu ministrul britanic de Interne Theresa May, un acord care prevede ca Londra să aloce zece milioane de euro, pe o perioadă de doi, în vederea îmbunătăţirii situaţiei umanitare la Calais. Acordul vizează, de asemenea, consolidarea măsurilor de securitatea în zona incintei Eurotunnel şi crearea pe teritoriul francez a unui Centru de Comandament şi Control din care să facă parte agenţi francezi şi britanici.

 

Cele mai citite

Mesajul lui Ciucă de 1 Decembrie

Preşedintele Senatului și al Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a transmis, astăzi, un mesaj cu ocazia Zilei Naţionale."Iubirea de ţară stă în inimă...

Mesajul selecționerului Edi Iordănescu de Ziua Națională a României

Selecționerul echipei naționale de fotbal, Edi Iordănescu, a transmis un mesaj emoționant cu ocazia Zilei Naționale a României. În mesajul publicat pe site-ul Federației Române...

Peste 2.400 de militari, la parada de Ziua Naționață din Capitală. Evenimentele de la Alba Iulia

Peste 2.400 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Autoritatea Vamală Română, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale...
Ultima oră
Pe aceeași temă