Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Expoziție despre minoritatea germană din România, la sediul Parlamentului European

Europarlamentarul PPE Siegfried Mureșan a organizat un vernisaj în sala Yehudi Menuhin a Parlamentului European din Bruxelles pentru a arăta buna conviețuire a comunităților etnice din țara noastră.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 28.06.2018 - 11:02

“România este un exemplu de urmat în Europa în ceea ce privește buna conviețuire între comunitățile etnice și respectarea drepturilor minorităților. O conviețuire care datează de secole și cu care noi, ca țară, avem de ce să ne mândrim. De aceea, am organizat la Parlamentul European expoziția de fotografie ”, a declarat europarlamentarul.

El însuși de etnie germană, Siegfried Mureșan a subliniat rolul pozitiv pe care l-au avut sașii în istoria României. În acest sens a menționat Declarația de la Mediaș din februarie 1919 prin care etnicii germani și-au exprimat susținerea pentru Marea Unire.

”În Europa de azi, în Uniunea Europeană sunt mai multe drepturi ale minorităților decât oricând. Prin această expoziție, vreau să arătăm o Românie deschisă, multiculturală, europeană”, a spus Mureșan miercuri seara.

El a subliniat faptul că anul viitor Sibiul va fi Capitală Gastronomică Europeană, ceea ce va contribui la popularizarea României în spațiul comunitatr.

Comentarii

loading...