13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăAldineElveția anulează restricțiile pe piața muncii pentru 25 de state ale UE,...

Elveția anulează restricțiile pe piața muncii pentru 25 de state ale UE, dar le menține pentru România

Elveţia a anunţat, miercuri, anularea restricţiilor pe piaţa muncii impuse etapizat, în 2012 şi 2013, cetăţenilor din 25 de state membre ale Uniunii Europene, dar dispoziţiile rămân valabile pentru cetăţenii din România, Bulgaria şi Croaţia.

"Clauza de salvgardare activată pentru cetăţenii din 25 de state membre ale Uniunii Europene nu se va mai aplica", informează un comunicat oficial al Guvernului de la Berna, citat de AFP, conform Mediafax.

"Acordul privind libera circulaţie a persoanelor existent între Elveţia şi Uniunea Europeană nu prevede posibilitatea prelungirii restricţiilor", precizează Berna.

Drept consecinţă, cetăţenii celor 25 de state UE vizate beneficiază din nou de libertatea deplină de a se angaja în Elveţia.

În privinţa României şi Bulgariei, care au aderat mai târziu la UE, dispoziţiile tranzitorii care prevăd restricţii pe piaţa muncii elveţiană se vor aplica în continuare. Până în mai, Guvernul de la Berna va stabili cât timp vor fi menţinute restricţiile pentru români şi bulgari. Dispoziţiile care prevăd cote rămân în vigoare şi pentru Croaţia, care a devenit membră UE în 2013.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Vizită importantă la București. Comisarul european pentru parteneriate internaționale vine în România

Vizita comisarului european pentru parteneriate internaționale, Jutta Urpilainen, la București în perioada 24-25 aprilie, marchează un moment important în dialogul dintre Uniunea Europeană și...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă