7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăAldineCodrin Scutaru: Drepturile de cetățeni europeni ale românilor sunt câștigate și nenegociabile

Codrin Scutaru: Drepturile de cetățeni europeni ale românilor sunt câștigate și nenegociabile

Secretarul de stat PC, Codrin Scutaru, a declarat, vineri, cu ocazia Zilei Europei, că drepturile de cetățeni europeni ale românilor sunt câștigate și nenegociabile.

”Românii trebuie să știe că ne luptăm zi de zi pentru a fi respectați în Europa și în lume. Nu există cetățeni europeni de mâna întâi și cetățeni europeni de mâna a doua. Suntem astăzi un stat puternic, care are o creștere economică importantă și care va asigura românilor o calitate a vieții similară altor țări dezvoltate din UE. De Ziua Europei, îmi doresc ca fiecare român să fie mândru ca este cetățean european al unei Românii puternice”, a afirmat Codrin Scutaru într-un comunicat al PC.

Secretarul de stat PC a susținut că toți români, dar mai ales politicienii, trebuie să adopte valorile europene ale solidarității și parteneriatului.

”Calea europeană a României este drumul sigur al societății noastre. Valorile europene ale solidarității și parteneriatului trebuie să fie pentru fiecare român un mod de viață. De Ziua Europei, îmi doresc ca politica bunului simţ, a demnităţii şi a decenţei să triumfe în România!”, a precizat Codrin Scutaru.

Ziua de 9 Mai are o semnificaţie aparte în istoria României şi a Europei. Această zi marchează dobândirea independenţei de stat a României în 1877. Pe continent, 9 mai semnifică sfârşitul războiului şi victoria împotriva fascismului în Europa. De aceea, în anul 1985 Consiliul Europei reunit la Milano a stabilit această zi ca Ziua Europei.

Cele mai citite

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. Pentru a marca acest moment aniversar, anul acesta va fi utilizat un nou...

Parchetul European face percheziții la Botoșani într-un dosar de fraudă cu fonduri europene

Biroul din Cluj-Napoca al Parchetului European (EPPO) efectuează joi percheziţii în mai multe locaţii din judeţul Botoşani, inclusiv în instituţii publice, în cadrul unei...

Cum să alegi parfumul potrivit pentru orice ocazie

Viața este frumoasă dacă facem alegeri bune, iar parfumurile de lux ne pot aduce o dimensiune extraordinară în experiența vieții și în felul cum...
Ultima oră
Pe aceeași temă