Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

„Bacalaureat” al lui Cristian Mungiu a fost premiat de National Society of Film Critics din SUA

„Bacalaureat” al lui Cristian Mungiu a fost premiat de National Society of Film Critics din SUA

"Bacalaureat", pentru care cineastul român Cristian Mungiu a câştigat premiul pentru regie la Festivalul de la Cannes 2016, a fost desemnat sâmbătă seară cel mai bun film străin la ediţia din acest an a premiilor decernate de National Society of Film Critics (NSFC) din SUA.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 08.01.2018 - 10:07

La aceeaşi categorie au mai concurat filmele "Faces Places", regizat de JR şi Agnes Varda, şi "120 battements par minute", regizat de Robin Campillo. Anul trecut, trofeul acestei categorii a fost câştigat de "Toni Erdmann", o coproducţie cu participare românească, regizată de Maren Ade.

Sâmbătă seară, criticii din NSFC au decis că "Lady Bird", de Greta Gerwig, este cel mai bun film al anului 2017. Cu acest film, Greta Gerwig a câştigat şi premiul pentru regie şi cel pentru scenariu.

Premiile de interpretare au fost acordate actorului Daniel Kaluuya pentru evoluţia sa din filmul "Get Out" şi actriţei Sally Hawkings pentru rolul din pelicula "The Shape of Water". Willem Dafoe ("The Florida Project") şi Laurie Metcalf ("Lady Bird") au primit premiile pentru roluri secundare.

Pelicula "Faces Places" s-a impus la categoria "cel mai bun documentar", iar Roger Deakins, directorul de imagine al filmului "Blade Runner 2049", a câştigat premiul pentru cea mai bună imagine. Premiile decernate în acest an de NSFC au fost dedicate regretatului critic şi istoric de film Richard Schickel.

National Society of Film Critics (NSFC), înfiinţată în 1966 la New York, este una dintre cele mai prestigioase asociaţii de critici de cinema din Statele Unite ale Americii şi este alcătuită din 59 de membri - jurnalişti de la cele mai importante publicaţii americane. Printre filmele care au câştigat trofeul principal la galele organizate de NFSC s-au aflat pelicule precum "Moonlight", "Spotlight", "Adieu au langage" şi "Inside Llewyn Davis".

Citește totul despre:

#sua #mungiu #bacalaureat

Comentarii

loading...