9.6 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021

Arheologii au găsit urme de autostrăzi, școli și spitale, pe teritoriul României

Se pare că, pe teritoriul țării noastre, au existat, cândva, autostrăzi.

Arheologii au descoperit urme de autostradă pe teritoriul României.

Lucrarea de infrastructură ar data încă de pe vremea urșilor preistorici, cu laba mare.

De aceea, chiar și în zilele noastre, pe calea noilor autostrăzi, mai pot fi văzute urme de urs preistoric.

Celebrul Indiana Jones ar dori să vină în România, pentru a vâna gândacul de aur, care se spune că a blocat autostrada Pitești – Sibiu, cu mătasea sa.

Pe lângă, autostrăzi, se pare că pe teritoriul țării noastre s-ar mai fi aflat, cu mulți ani în urmă, și spitale sau școli.

Acestea par însă pierdute în negura timpului.

Totuși, o călătorie în timp, cu un tren al companiei CFR Călători, te poate aduce înapoi, chiar în vremurile în care urșii, gândacii, liliecii și amfibienii nu srăbăteau terenurile autostrăzilor din România, iar oamenii grotelor încă aveau spații încălzite și cu toalete în interior, unde copiii puteau să învețe.

Cercetătorii bănuiesc că, acum sute de ani în urmă, copiii de pe teritoriul actualei Românii aveau chiar și rechizite sau manuale.

Unele lucruri nu s-au schimbat însă.

În continuare, elevii din România trebuie să străbată zeci de kilometri, până la școală, încercând să evite întâlnirea cu fiarele pădurii, în drumul lor.

Articolul integral este disponibil pe Academia Cațavencu.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu-Mihail Mușoiu scrie în presa centrală din anul 2008. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar, a absolvit FJSC și deține un master în Științele Comunicării.
Ultima oră
Pe aceeași temă